Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca celebra la primera jornada de debat, de cara a redactar el Reglament de Mallorca de la LUIB

El Consell de Mallorca celebra la primera jornada de debat, de cara a redactar el Reglament de Mallorca de la LUIB

(28/10/2019)

El Departament de Territori ha organitzat aquest dilluns la primera jornada de debat, per posar en marxa l’elaboració del Reglament de la Llei d’urbanisme de les Illes Balears (LUIB), que el Parlament aprovà la legislatura passada. Aquesta reunió és el punt de partida per convocar les vuit taules de debat –una per cada títol de la LUIB- que tindran una durada de sis mesos.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, i el director insular d’Urbanisme han presidit la reunió, a la qual han assistit ajuntaments, col•legis oficials (professionals del món de l’advocacia, enginyeria industrial, enginyeria agrònoma, arquitectura, aparelladors i aparelladores), associacions i federacions (personal tècnic d’urbanisme, vinculat a la construcció i promoció immobiliària), institucions i organismes públics (Agència de Defensa del Territori, Conselleria de Medi Ambient i Agricultura del Govern) i formacions polítiques.

D’aquesta manera, el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, ha explicat que «mitjançant aquest procés de debat, s’ha obert la participació a tots els implicats, per obtenir la informació necessària del personal tècnic i juristes de les institucions, associacions, entitats i col•legis col•laboradors per a la redacció de la LUIB». També, ha destacat que «l’objectiu és poder disposar d’un reglament que sigui el més satisfactori i consensuat, tècnicament i jurídicament, possible».


Calendari i contingut de les taules de debat

Les taules de debat començaran el pròxim 19 de novembre i finalitzaran el 26 de maig, sent en total vuit taules de debat, una per a cada títol de la LUIB. A més, hi participaran un màxim de vint persones expertes relacionades amb urbanisme per a cada una d’aquestes. 

Els mesos de novembre, desembre, gener i febrer es tractaran els quatre primers títols de la LUIB, que són: el preliminar, el Règim urbanístic del sòl, la Intervenció preventiva en l’edificació i ús del sòl i la Disciplina urbanística, i disposaran de tres taules de debat per a cada un. 

Els mesos de març, abril i maig es tractaran els títols del cinc al vuit de la LUIB que són: els Instruments d’intervenció en el mercat del sòl, l’Exercici de les facultats relatives a l’ús i edificació del sòl, el Planejament urbanístic i la Gestió urbanística i execució del planejament / Expropiació forçosa i disposaran de tres taules de debat per a cada un.