Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures finalitza les obres d’instal·lació de pantalles acústiques al carrer Hostalets de Calvià

Mobilitat i Infraestructures finalitza les obres d’instal·lació de pantalles acústiques al carrer Hostalets de Calvià

(15/02/2023)

Amb aquesta intervenció s’ha aconseguit disminuir l’impacte acústic d’aquesta zona residencial provocat per l’autopista

Iván Sevillano «Aquesta obra era imprescindible per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes que viuen prop de la Ma-1, i que estaven patint, des de fa molts d’anys, una intensitat de renou molt elevada. Es tracta, per tant, d’una actuació de salut pública»

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat avui Portals per anunciar el final de les obres d'instal·lació de pantalles acústiques al carrer d’Hostalets, a Calvià, una actuació que, en paraules de Sevillano, tenia com a objectiu «disminuir l’impacte acústic de la zona residencial d’Hostalets a Calvià, concretament, de la barriada al voltant del carrer Hostalets, on viuen centenars de persones. Amb obres com aquesta, que se sumen a altres intervencions similars com la que varen fer fa uns mesos a la zona de Son Caliu, hem solucionat de manera global els problemes acústics provocats per l’autopista que  perjudicaven la qualitat de vida dels residents de la zona. Tanquem el cercle». A aquesta visita al final de les obres també han assistit la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez; Juan Recasens, tinent de batle de Serveis Generals i Infraestructures; Alfonso Molina, regidor de Manteniment i Marga Plomer, regidora de Participació Ciutadana del consistori calvianer.

La intervenció ha consistit a instal·lar pantalles acústiques fonoabsorbents de 5 metres d’altura. La longitud de l’actuació de la instal·lació de pantalles ha estat de 540 metres lineals.

Cal recordar que per redactar el projecte final, es varen estudiar detingudament les condicions de la propagació i d’impacte acústic de l’entorn per intervenir-hi, de la manera més eficient. Es varen així estudiar diverses alternatives, i es va arribar a la conclusió que la mesura més eficaç era la de les pantalles acústiques fonoabsorbents en els marges de la mateixa autovia, i tenint en compte la distància amb els habitatges i la carretera. «A més, ens hem assegurat que la col·locació de les pantalles no ha suposat un augment de l'impacte acústic als habitatges situats a l’altre costat de l'autovia, perquè també volíem assegurar que les pantalles que hem instal·lat no els perjudiquessin, i així ho demostra l’estudi de l’impacte acústic desenvolupat», ha apuntat el conseller Sevillano.

«Aquesta intervenció -ha conclòs Iván Sevillano- era prioritària per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes que viuen prop de la Ma-1, i que estaven patint, des de fa molts d’anys, una intensitat de renou molt elevada a causa dels vehicles que passen cada dia per l’autopista. Abans d’aquesta actuació, els veïnats estaven patint un renou molt elevat, un nivell de decibels per damunt dels recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. En horari diürn pujaven els 70 decibels i a la nit, pujaven als 55 decibels. Ara, hem aconseguit davallar més de 15 decibels en cadascú dels casos i el llindar del renou ja es troba dins dels límits que l’OMS considera com acceptable. Es tracta, per tant, d’una actuació de salut pública».

La duració de les obres ha sigut de vuit mesos i el pressupost d’adjudicació va ser de 717.608,00 euros.

Declaracions de Iván Sevillano