Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures del Consell impulsa a bon ritme el Pla de Reforestació de les carreteres de Mallorca

Mobilitat i Infraestructures del Consell impulsa a bon ritme el Pla de Reforestació de les carreteres de Mallorca

(19/01/2022)

El conseller Sevillano, la consellera Ribot i veïnats de Bunyola planten 32 arbres en el municipi

El Pla de Reforestació impulsat pel Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell continua a bon ritme, com ho demostra la plantació efectuada avui pels responsables principals d’aquesta àrea de la institució insular i pels involucrats i defensors de la mesura, demandada des d’associacions conservacionistes, particularment, l’Associació Vianants en Lluita per Bunyola.

En concret avui s’han sembrat 32 arbres en uns 2.700 m2 a Bunyola, en el marge dret de la carretera Dt-2040. Els 32 arbres plantats han estat lledoners.

«Fa uns mesos, en una passejada pel municipi al costat dels veïns i veïnes, ens vàrem comprometre a desenvolupar tota una sèrie d’actuacions relacionades amb la pacificació del trànsit, per dotar el poble de major seguretat i incloure dins el Pla de Reforestació i Revegetació, que teníem en marxa, la plantació d’una sèrie d’arbres en parcel·les diverses del poble. Les primeres actuacions de pacificació del trànsit ja les vàrem fer, i avui estam molt satisfets de poder dir que, amb la reforestació d’aquesta parcel·la, complim per complet amb el compromís que havíem adquirit amb el poble bunyolí» ha afirmat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano.

Sevillano ha volgut participar en primera persona en el Pla de Reforestació i s’ha acostat a Bunyola per plantar alguns exemplars al costat dels veïnats; en una posada en pràctica clara de l’aposta per la sostenibilitat que s’està impulsant des del Departament en aquesta legislatura. L’han acompanyat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot; el president d’Amics de la Terra, Mariano Reaño, representants de l’Associació de Vianants Bunyola i Vianants Mallorca.

Per la seva banda, la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot ha destacat que «la lluita contra l'emergència climàtica no pot ser una cosa d'un o dos departaments, ha de ser una tasca transversal així que celebrem poder estar aquí per posar en marxa aquest pla de reforestació i vegetació i fer-ho de la mà del conseller Sevillano. Realment és una molt bona noticia veure "veure com aquesta legislatura el departament de mobilitat i infraestructures, que històricament s'havia estat enfocat únicament a fer carreteres, s'alinea en polítiques per lluitar contra el canvi climàtic»

La plantació s’emmarca en el Pla de Reforestació i Revegetació iniciat el desembre, que estarà llest aproximadament el març i suposarà sembrar 600 arbres, per cobrir vegetalment uns 70.000 m2 de l’illa. El Pla és traduirà en 37 actuacions en espais del Departament de Mobilitat, amb la plantació d’espècies autòctones seleccionades segons criteris d’idoneïtat, en col·laboració amb l’IMEDEA.

Es tracta d’un pla per aconseguir una illa més equilibrada i sostenible, base de la gestió del Departament de Mobilitat, la protecció mediambiental del territori i beneficis sobre la salut i el benestar de la ciutadania.

«Com ja se sap, fruit d’expropiacions antigues, el Departament disposa de molts terrenys confrontants a la xarxa viària, integrats dins el domini públic de Carreteres. Aquests espais històricament podrien haver-se aprofitat per a altres usos i és el que feim amb aquest Pla de Reforestació i Revegetació. Era una pena continuar deixant en desús aquests entorns, podent emprar-los per a actuacions amb sensibilitat mediambiental i paisatgística. Volem tornar a la naturalesa part del que li havíem pres, perquè és puguin gestionar les carreteres amb més cura territorial», afirma Sevillano, que recorda el compromís amb el Pacte Verd Europeu, «el gran objectiu del qual és transformar per aconseguir un futur sostenible», conclou, que posa l’accent en l’objectiu d’impulsar les transformacions necessàries per a un futur sostenible.