Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Miquel Ensenyat acudeix a la canonització del Juníper Serra

Miquel Ensenyat acudeix a la canonització del Juníper Serra

(24/09/2015)

El president va anar a la cerimònia de canonització oficiada pel Papa i va aprofitar l'estada a Washington per reunir-se amb representants de les tribus índies de Califòrnia. La trobada va ser qualificada de "fructífera i emocionant" per les dues parts.

El president del Consell de Mallorca va acudir a Washington con motiu de la canonització de Juníper Serra. El pare franciscà, nascut a Petra, va ser un dels evangelitzadors de l'estat de Califòrnia. L'homilia per santificar al Pare Serra va comptar amb més de 25.000 persones i entre elles hi era present el vicepresident de EEUU, John Biden.

El President Miquel Ensenyat també es va reunir aprofitant la seva estada amb representants de les tribus ameríndies de Califòrnia, que es trobaven a Washington per protestar contra la canonització del petrer Juníper Serra. A la reunió, a més d’Ensenyat, hi varen assistir Antonio González, representant del Moviment Indi Americà davant les Nacions Unides; Valentin Lopez, president d’Amah Mutsun Tribal Band; Donna Schindler, experta en traumes socials; i Christine Grabowski, ant ropòloga especialitzada en genealogies índies. Els representants del moviment amerindi rebutgen la canonització de Juníper Serra per diferents motius.


Ensenyat va convidar els assistents a Mallorca per tal d’enriquir la visió del missioner petrer. En paraules del president del Consell, “una figura que es pot revisar, com qualsevol altra, però sense perdre de vista la seva importància i el moment en què va viure”. Ensenyat els va explicar breument la història de Mallorca i com també va perdre l'autogovern i es va veure sotmesa culturalment i econòmica per les armes; “la història era i és una dicotomia entre una classe dominant i una classe dominada, i el gruix dels mallorquins sempre hem format part dels dominats, com les tribus nadiues d’Amèrica”.