Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat és elegit president de la Alianza de Paisajes Culturales Patrimonio Mundial

Miquel Ensenyat és elegit president de la Alianza de Paisajes Culturales Patrimonio Mundial

(15/12/2016)

La Alianza de Paisajes Culturales és una entitat que aglutina distints patrimonis mundials d'Espanya i Portugal que són Patrimoni de la Humanitat com, per exemple, l'Alhambra de Granada, el Palmeral d'Elx o el Palau i els jardins d'Aranjuez, entre d'altres.

El president del Consell i del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Miquel Ensenyat, ha estat elegit, per unanimitat, president de la Alianza de Paisajes Culturales Patrimonio Mundial, a l'assemblea anual que s'ha duit a terme a Aranjuez. Aquesta entitat és l'agrupació de paisatges culturals d'Espanya i Portugal que han aconseguit la declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Esenyat ha agraït el suport rebut i ha afirmat que "ens queda feina per fer per donar a conèixer a la saocietat que significa ser Patrimoni de la Humanitat i l'aliança és una bona oportunitat per entrellaçar experiències". A més, aconseguir la presidència de l'aliança també ens obre una oportunitat per "mostrar una Mallorca que representa la serra de Tramuntana i tot el valor afegit que pot aportar i contrarrestar amb la Mallorca de sol i platja".

El nou president de l'Aliança ha assegurat que "que assumim la presidència per donar l'impuls que necessita l'entitat i ser forts a nivell nacional i internacional. També seguirem potenciant el treball en equip amb els distints gestors dels patrimonis mundials".

L'assemblea, també ha elegit com a vicepresident a Reynaldo Fernández, representant de l'Alhambra de Granada, i com a secretària general a María del Pozo, representant del paisatge cultural d'Aranjuez.

Els membres de la Alianza de Paisajes Culturales, a part de la Serra, són el paisatge cultural d'Aranjuez, l'Alhambra de Granada, Las Médulas de Castella i Lleó, el Palmeral d'Elx, Eivissa (Dalt Vila i la posidònia) i Sintra (Portugal). La intenció és que durant 2017 se sumin més indrets a aquesta llista. Per part del Consell, hi han participat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el cap de servei del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.