Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 870 bars i quiosquets de platja s’han adherit al Moviment Banderes Verdes per a la sostenibilitat

Més de 870 bars i quiosquets de platja s’han adherit al Moviment Banderes Verdes per a la sostenibilitat

(20/06/2019)

La consellera de Medi Ambient en funcions, Sandra Espeja, i el gerent d’Ecovidrio a Balears, Roberto Fuentes, han presentat avui el Moviment Banderes Verdes per a la sostenibilitat, al que hi participen 876 bars i quiosquets de platja d’Alcúdia, Santanyí, Llucmajor, Manacor, Muro, Palma, Sant Llorenç i Santa Margalida. Una iniciativa, que agafa el relleu del Pla d’Estiu d’Ecovidrio, i que té també l’objectiu d’incrementar el reciclatge de vidre durant els mesos d’estiu i sensibilitzar al sector de l’hostaleria.

Durant els pròxims mesos, Ecovidrio durà a terme més de 2.000 visites a diferents establiments per tal d’informar i sensibilitzar els professionals de l’hostaleria de la importància de separar bé el vidre perquè es pugui reciclar. A més, s’entregaran 60 nous contenidors adaptats a les necessitats del sector i es reforçarà la freqüència de recollida.

Entre els requisits per optar a una Bandera Verda, cada un dels municipis participants hauran d’incrementar la recollida selectiva d’envasos de vidre durant els mesos d’estiu, així com fomentar la participació del sector de l’hostaleria a n’aquesta campanya.

Tots els municipis que millorin les seves pròpies marques seran reconeguts, però només el municipi més compromès serà premiat amb la Bandera Verda d’Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d’envasos recollits sobre l’objectiu, el número de participants per municipi o la col·laboració de l’ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

Cal destacar que la col·laboració de bars, restaurants i quiosquets és fonamental per incrementar les taxes de reciclatge, ja que són els responsables de la generació del 52% dels residus d’envasos de vidre que es posen al mercat.

Durant el 2018 a Mallorca es varen separar en origen quasi 28.000 tones de residus d’envasos de vidre, que suposa un increment respecte les 26.600 tones que es recolliren en 2017.