Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 120 persones usuàries de la Llar de Felanitx de l’IMAS celebren el retorn a la normalitat

Més de 120 persones usuàries de la Llar de Felanitx de l’IMAS celebren el retorn a la normalitat

(23/05/2022)

La presidenta Catalina Cladera i la consellera Sofia Alonso han inaugurat la jornada Gent Gran en marxa organitzada per aquest centre de l’IMAS

Reconeixement a les persones majors i celebració de la fi de les restriccions a les Llars de l’IMAS. Aquest és el doble objectiu de la Jornada Gent Gran en Marxa que ha organitzat avui la Llar de Felanitx de l’IMAS i que han inaugurat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, juntament amb el conseller de Presidència, Javier de Juan, el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, i la primera tinent de batle i regidora d’Afers Socials, Catalina Soler. 

Més de 120 persones majors participen en aquesta trobada, a qui Catalina Cladera ha donat la seva «enhorabona perquè heu estat un exemple durant aquests anys tant difícils que hem viscut. Era una prioritat recuperar aquestes activitats per evitar situacions de tristesa o solitud que s’estaven produint arran de la pandèmia, però havíem d’esperar el moment oportú per la vostra seguretat». La presidenta ha conclòs que «avui ja toca passar-ho bé. És el vostre dia per celebrar el ple funcionament de la Llar de Felanitx, recuperar un espai a on podeu interrelacionar-vos i gaudir de totes les activitats programades:  físiques per fomentar la represa del benestar físic, el suport psicosocial per mantenir i millorar el benestar emocional, les activitats artístiques, culturals o d’estimulació cognitiva». 

Des de les 9.30 h del dematí i fins les 18 h de l’horabaixa aproximadament, i en el marc de la  Jornada Gent Gran en Marxa, s’han organitzat mostres dels diferents tallers i activitats que s’oferten a la Llar de Felanitx com la risoteràpia,  zumba, ioga, ball, caminades o reptes cognitius; igualment, es projectarà el documental 8M. Història de Dones amb Història, protagonitzat per les sòcies de les diferents llars de l’IMAS i amb el qual es vol sensibilitzar la ciutadania de la importància del seu paper en l’evolució de la societat. 

Algunes de les activitats programades es duran a terme a les instal·lacions del centre, però d’altres es realitzen a diferents indrets de Felanitx per acostar així encara més la Llar al municipi i fomentar que les persones majors siguin part activa de la comunitat. 

En aquesta línia s’ha manifestat la consellera Sofia Alonso, qui  ha recalcat que «avui celebram el retorn a la normalitat perquè feia 2 anys que no podíem fer com volíem la nostra tasca pel foment de promoció de l’autonomia de la gent gran, però per altra banda també reivindicam el paper de les persones majors a la societat. Era necessari dedicar-los un dia, sortir al carrer, donar-los visibilitat i posar en valor la seva contribució a la societat» i ha avançat que «repetirem una jornada semblant, però cada una amb les activitats específiques que escullin els seus socis i sòcies, a les diferents llars que gestionam». 

L’IMAS gestiona un total de set llars socioculturals arreu de Mallorca que compten amb uns 8.626 socis en total i un ampli ventall de serveis i activitats que responen als interessos de les persones que participen a cada una d’elles. Des de la fi del confinament, l’IMAS ha anat reobrint les activitats de manera gradual, sempre segons els protocols vigents per garantir la seguretat de les persones majors, i actualment, amb l’eliminació de les mascaretes als interiors, ja operen amb absoluta normalitat.