Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 700 escolars gaudiran del programa d’educació ambiental «Una nit a la Serra»

Més de 700 escolars gaudiran del programa d’educació ambiental «Una nit a la Serra»

(16/02/2023)

Aurora Ribot: «és una aventura única, educativa i divertida, perquè els infants de primària coneguin la natura»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient torna a posar en marxa el programa d’educació ambiental «Una nit a la Serra», que permetrà a l’alumnat de primària de l’illa poder dormir un vespre en un refugi del Consell de Mallorca i fer-hi activitats educatives. Tot el paquet és de franc, incloent el transport, l’estada al refugi, els àpats i les activitats.

Un total de 705 infants de primària podran gaudir d’aquesta experiència. Quatre centres romandran al refugi del Pont Romà (166 alumnes) i quinze centres, al refugi de Son Amer (539 alumnes). En pocs dies, el programa d’educació ambiental ha rebut un total de 38 sol·licituds d’escoles que volien optar-hi.

Aquesta iniciativa pretén fomentar la consciència entre nins i nines sobre la importància de preservar el medi natural i el patrimoni cultural, a través l’experiència de passar un dia i una nit en un dels refugis de la xarxa. Les escoles poden triar entre el refugi de Son Amer, a Escorca, on es farà l’activitat Els oficis de la Serra, per donar a conèixer els oficis tradicionals de marger, carboner o calciner; i el refugi del Pont Romà, a Pollença, amb l’activitat Separa i recicla, per conscienciar de la necessitat de reduir els residus a la natura. 

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat «que l’objectiu és que puguin gaudir de la natura d’una manera diferent, oferint a les escoles una activitat educativa segura, fora del centre, que permeti als infants conèixer la serra de Tramuntana i descobrir la xarxa de refugis del Consell». Ribot ha insistit que «”Una nit a la Serra” és una aventura única, educativa i divertida, perquè els infants de primària coneguin la natura. Amb aquestes iniciatives cercam que els més petits comencin a prendre consciència de la importància de preservar el patrimoni natural i cultural».

Per la seva banda, Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, ha destacat que «el que més m’agrada de la iniciativa és que nins i nines podran gaudir durant 24 hores de totes les comoditats del refugi i dels valors del seu entorn. Soparan, dormiran i berenaran en un refugi a la Serra. Realment és una oportunitat única d’acostar aquests espais als més petits i que, amb un poquet de sort, vulguin i puguin repetir l’experiència amb la seva família i amistats».

En col·laboració amb el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, el transport dels infants durant aquesta activitat el proporciona el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, integrat per representants de les diferents administracions —autonòmica, insular i municipal—  i presidit pel Consell de Mallorca.