Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca: una illa de cine que triomfa a Madrid

Mallorca: una illa de cine que triomfa a Madrid

(22/01/2020)

"Mallorca en primer pla" atreu més de 350 persones el dia de la presentació.

«Una terra per somiar; una terra per rodar», aquesta podria ser l’essència del que vol contar Mallorca en primer pla, el curt promocional de la indústria turística de la nostra illa que s’acaba de presentar als cinemes Callao City Lights, amb la presència de més de 350 convidats. Representants del sector turístic, dels mitjans de comunicació més influents en l’àmbit nacional, representants de la indústria audiovisual, influenciadors i influenciadores (influencers) i, en definitiva, prescriptors de Mallorca arreu del món han compartit una cita en la qual Mallorca ha estat el vertader centre d’atenció.

"Mallorca en primer pla" ha estat una acció de promoció en el si del tercer mercat més important per al turisme de l’illa: el nacional.

Amb motiu de la celebració de Fitur 2020, aprofitant l’assistència a Madrid de nombrosos representants del sector turístic, el Consell ha apostat per la creació d’una estratègia d’impacte a partir d’un esdeveniment únic, celebrat en un dels llocs més emblemàtics de la capital espanyola: els cinemes Callao. Un acte de promoció turística que ha oferit una perspectiva diferent: la cinematogràfica.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha donat la benvinguda a totes les persones assistents a l’esdeveniment destacant el «romanç etern que viu Mallorca amb la càmera. Ha estat plató natural a El Verdugo, de Berlanga; Cloud Atlas, amb Tom Hanks i Halle Berry, i ha estat també l’escenari del rodatge de Los Pelayos d’Eduard Cortés».

La nostra illa és el lloc de descans elegit per Michael Douglas, així com la terra que va veure néixer els directors Agustí Villaronga i de Daniel Monzón, de l’actor Simón Andreu -que va formar part d’algunes escenes del repartiment de James Bond-... I avui encara continua seduint el món cinematogràfic, perquè l’illa segueix sent escenari de rodatges més actuals. Només entre 2019 i principis de 2020, l’illa ha acollit i acull els rodatges de: The Mallorca Files –sèrie per a la BBC i TVs de Alemanya i França–; White Lines –sèrie per a NETFLIX–; Nachts Baden –pel·lícula alemanya–; Spain Passion –sèrie per a la TV xinesa–; Mentiras –sèrie de ATRESMEDIA Studios per a Antena3TV–; Pan de Limón –pel·lícula de Benito Zambrano–; i La Caza. Tramuntana –sèrie de RTVE–.

 

Èxit de la presentació

La presentació del curt promocional "Mallorca en primer pla" ha estat molt ben acollida pel públic assistent, que ha destacat el valor de l’impacte del cinema per a una illa que, tot i ser coneguda internacionalment per la bellesa de l’entorn natural, de les seves ciutats i pobles, també pot mostrar amb molt més detall l’essència d’aquesta illa mediterrània per excel·lència a través de les produccions audiovisuals.

Cal tenir en compte que el curt promocional tindrà un llarg recorregut. Es traduirà a diferents idiomes i es presentarà als principals països emissors de la indústria turística.

A més de la projecció del vídeo, també s’han dut a terme diferents actuacions perquè aquesta sigui una vetllada mallorquina a Madrid: el cantautor mallorquí Jaime Anglada ha interpretat un concert a duo amb l’actriu i cantant resident a Mallorca, Carolina Cerezuela. Els participants han disfrutat enregistrant els seus propis curtmetratges amb un tràveling que ha recreat un dia sencer a Mallorca. A més, han gaudit d’un tast gastronòmic amb producte mallorquí. També hi ha hagut propostes per als més cinèfils amb la projecció del primer capítol de dues projeccions internacionals rodades a l’illa: Spain Passion, de la TV xinesa, i The Mallorca Files, de la BBC.

Han assistit a l’acte l’actor Simón Andreu, les actrius Agnès Llobet i Llum Barrera, el periodista Manuel Campo Vidal, l’ex ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, i l’esportista Fernando Romay, entre altres noms destacats de diversos àmbits.