Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca presenta la seva oferta gastronòmica a Madrid Fusión 2022

Mallorca presenta la seva oferta gastronòmica a Madrid Fusión 2022

(28/03/2022)

Xefs de l’illa mostraran durant aquests dies el potencial gastronòmic mallorquí.

Mallorca és present, amb estand propi, a la xx edició de Madrid Fusión que se celebra a IFEMA entre el 28 i el 30 de març. L’illa estarà representada per xefs mallorquins i mallorquines, així com per una representació d’empreses de producte de Mallorca: CRDO Oli de Mallorca, DO Binissalem, Horeca Balears, Flor de Sal d’Es Trenc-Salines d’Es Trenc, IGP Ametlla de Mallorca, Agromallorca SAT, Vi de la Terra, IGP Sobrassada i destil·leries Jordi Perelló.

L’estand de Mallorca (E160) acollirà un ampli programa de demostracions culinàries com la del xef José Cortés, que farà una degustació de sobrassada denominació d’origen 'Porc negre', un dels productes més tradicionals de la gastronomia illenca. A aquesta exhibició culinària, que tindrà lloc el 29 de març, a les 12.00 hores, hi assistirà la delegació de Mallorca, amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra.

L’objectiu de Mallorca a Madrid Fusión és mostrar l’estreta unió entre la gastronomia i la cultura de l’illa a través de la preparació de diversos plats. Avui han començat les degustacions de productes amb pa de xeixa, oli, tomàtiga de ramellet i oliva de Mallorca. Així mateix, Cati Pons i Xisca Leal han fet una presentació dels nous productes d’Ametlla de Mallorca, entre els quals es troba la coca amb farina de xeixa, estopeta d’areng i duqqa marina. Més tard, Matias Providentti ha delectat els assistents amb un mos de porcella negra amb salsa d’arxiota.

L’exhibició de la gastronomia mallorquina continuarà al capvespre amb Pinxo González, qui cuinarà gató d’ametlla mallorquina, sobrassada de Mallorca amb escates de Flor de Sal i ganache de xocolata blanca amb oli de Mallorca. Completaran la jornada diverses sessions de xous de cocteleria: cocteleria amb AOVE Oli de Mallorca de la mà de Terra, de José Torres, i elaboració d’un còctel Illa Margarita amb les destil·leries Jordi Perelló i Flor de Sal. 

La primera jornada també inclou dos tallers de vi de la mà de les DO Binissalem i Vi de la Terra.

Agenda dels pròxims dies

El dimarts 29, després del tret de sortida per part de Jose Cortés, serà el torn de Pinxo González, que prepararà torrija salada amb flor de sal Sri Lanka i hummus de remolatxa amb neu d’ametlles de Mallorca. El capvespre, Juan Pinel prepararà galta de porc negre amb curri vermell de sobrassada de Mallorca, cremós de patata poblera i pa fregit. A la tarda tornaran a ser protagonistes dos nous tallers de vi de la mà de Vi de la Terra i DO Binissalem.

La darrera jornada de la fira, el dimecres 30, comptarà amb la degustació de productes com l’ensaïmada mallorquina; all blanc amb bescuit de tomàtiga de ramellet, tàrtar de vedella i oli de Mallorca (amb Ricardo Rosi); presa de porc curada, safarnària escabetxada, gel d’herbes dolces, sal fumada d’Es Trenc i oli de Mallorca (amb Juan Pinel) i arròs de l’illa, amb tomàtiga de ramellet, sobrassada, botifarró de Mallorca i agulla de porc negre (amb Matías Providentti). 

Per tancar aquesta edició de Madrid Fusión, Destil·leries Jordi Perelló i dos tallers enològics més organitzaran un tast final de licors mallorquins.