Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca presenta a FITUR els avenços del seu Observatori de Turisme Sostenible

Mallorca presenta a FITUR els avenços del seu Observatori de Turisme Sostenible

(20/01/2022)

L’illa també ha promocionat la seva oferta de turisme MICE de la mà de la presidenta Cladera

En la segona jornada de FITUR a Madrid, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat els avenços de l’Observatori de Turisme Sostenible (OTS) de l’illa, que estarà en funcionament el mes de març.

El de Mallorca és el tercer observatori d'Espanya, el novè d'Europa i el trenta-unè del món. En breu, permetrà comptar amb informació permanentment actualitzada molt útil per a definir estratègies i prendre decisions a partir de dades reals comparades i analitzades des de diferents perspectives. Per primer vegada, es podrà mesurar la sostenibilitat i demostrar l’avenç de les mesures preses amb informació contrastada.

Cladera ha afirmat que «Mallorca ja és de fa estona una destinació turística líder a tot el món i ara volem ser un referent en turisme sostenible» i ha destacat que amb l’Observatori «posam en marxa una eina clau per a liderar la transició cap a un model turístic més sostenible, resilient, més modern i just per a tothom».

«Avui ja avançam en aquest camí que no té volta enrera, una estratègia que ens hem marcat al Consell de Mallorca i que va en paral.lel a la nova llei turística de les Illes Balears i a l'oportunitat única que ofereixen els fons europeus Next Generation, que demostra que la nostra aposta per la sostenibilitat és decidida, consistent i sistemàtica», ha afegit Cladera. 

Per la seva part, el conseller Serra ha explicat el funcionament bàsic de l’Observatori a través de la navegació per la plataforma digital: «seran un total de 700 indicadors que ens permetran dur a terme estratègies basades en informació sòlida i contrastada des de diferents perspectives com ara la social, l’econòmica i la mediambiental».

En la seva intervenció el conseller ha mostrat un cas pràctic  del funcionament d’un OTS, amb una anàlisi de l’impacte dels diferents esdeveniments que es van celebrar a Mallorca durant el mes d’octubre de 2021.

La base de l’OTS són les dades obertes, per la qual cosa l’accés a dades i informes serà obert i accessible per a tothom que hi estigui interessat.

 

L’oferta MICE

La presidenta Catalina Cladera ha participat prèviament en la presentació dels consells insulars organitzada per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). Cladera hi ha destacat l’oferta MICE de Mallorca, que s’ha consolidat com a destinació europea per excel·lència en aquest producte turístic «gràcies a la proposta cosmopolita i moderna, basada en la experiència, la professionalitat, la seguretat, la qualitat de les infraestructures i l’excel·lent oferta d’allotjament».

El producte MICE de Mallorca és un dels més demandats d'Europa per haver sabut combinar a la perfecció les característiques territorials i climàtiques de l'illa, amb una infraestructura perfectament preparada per a atendre les especificitats d'aquesta mena de clients.

La presidenta del Consell Insular, Catalina Cladera, ha destacat que «el mercat nacional és la nostra prioritat, especialment en l'actualitat en què els visitants redueixen les distàncies dels desplaçaments i el temps de les estades, la qual cosa afavoreix el turisme de proximitat».

La presidenta ha destacat que l’illa compta amb més de 300 instal·lacions específicament preparades per a MICE. A aquestes se sumen altres infraestructures i entitats amb reconeixement internacional per la seva trajectòria i innovació en el sector turístic, com el Parc Empresarial de Biotecnologia i Biomedicina (ParcBit); la Universitat de les Illes Balears que ofereix activitats I+D; i tres escoles de recerca combinades de reconegut prestigi a Europa: IMEDEA, IFISIC i INAGEA. L'illa també alberga el Parc de Tecnologies Ambientals (TIRME), un referent mundial en la gestió de residus, que promou projectes d'economia circular i cura del medi ambient, ajudant a reduir la petjada de carboni.
 

Un recull dels serveis MICE

Turisme del Consell de Mallorca ha elaborat un registre d'empreses especialitzades en MICE, del qual s'ha realitzat una edició impresa i que també es pot consultar a ww.mallorca.es

Es tracta d'una eina molt útil per a l'accés a l'àmplia xarxa de serveis MICE a Mallorca, en la qual destaquen: 

  • 37 DMC o empreses de serveis integrals; 
  • 160 hotels amb infraestructures adaptades a les necessitats específiques d'aquesta mena de grups; 
  • 38 recintes especials, com palauets, jardins o cases senyorials que asseguren l'èxit de qualsevol esdeveniment; 
  • 24 empreses especialitzades en experiències MICE de tota mena (aventura, culturals, business…); 
  • 17 empreses de serveis complementaris (audiovisuals, espectacles, hostesses…); 
  • 13 centres de convencions, entre els quals destaca el Palau de Congressos de Palma, situat a Palma i amb facilitats d'allotjament i accés a l'aeroport, així com moderns centres de convencions i auditoris repartits per tota l'illa; 
  • 12 beach clubs, perfectament adaptats a les necessitats i molt versàtils per a dur a terme trobades i incentius; 
  • 10 empreses de transfer especialitzades; 
  • cellers, recintes en espais naturals o centres comercials amb oferta complementària que també encaixen perfectament amb les demandes concretes dels viatges MICE.