Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca exhibirà a FITUR la seva oferta MICE i presentarà les primeres fases de l’Observatori de Turisme Sostenible

Mallorca exhibirà a FITUR la seva oferta MICE i presentarà les primeres fases de l’Observatori de Turisme Sostenible

(14/01/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat en roda de premsa el conjunt d’accions promocionals que l’illa presentarà en l’edició 2022 de Fitur, que es durà a terme a Madrid del 19 al 23 de gener.

El Consell de Mallorca, amb la Fundació Mallorca Turisme, participarà dintre de l’estand de les Illes Balears en la cita turística més important del mercat nacional, juntament amb altres co-expositors: Alcúdia, Andratx, Consorci de Turisme de Sant Llorenç, Calvià, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Mancomunitat del Pla, Palma Fundació 365, Pollença i Santanyí. 

«Anam a Madrid a promocionar Mallorca com una destinació d’excel·lència que manté l’atractiu i l’oferta durant tot l’any, en un entorn segur, sostenible i líder en intel·ligència turística», ha expressat la presidenta Cladera durant la roda de premsa. «Volem refermar el mercat nacional, el tercer en vum de turistes i explicar que som una destinació que es pot gaudir durant tot l’any, més enllà del sol i platja i per això els productes desestacionalitzadors com el de conferències, congressos i viatges d'incentius (MICE), l’oferta esportiva i l’oferta cultural seran enguany els protagonistes de la nostra acció promocional a FITUR».

Així mateix, Cladera ha destacat que «donam molta importància al mercat nacional, especialment ara en turisme post-pandèmia, en què els visitants redueixen les distàncies dels desplaçaments i el temps de les estades, la qual cosa afavoreix el turisme de proximitat».

Els principals eixos promocionals que construeixen el relat de Mallorca en aquesta fira turística són dos: l’oferta de turisme de congressos, esdeveniments i convencions (MICE) i la posada en marxa de l’Observatori de Turisme Sostenible.

El producte MICE serà la prioritat del missatge de la presidenta Cladera en la tradicional presentació de les Illes que està prevista per al dia 20 a les 11.00 h a l’estand de les Balears. Es presentarà el catàleg de recursos MICE que ha publicat Turisme del Consell i que distribuirà entre els principals mercats i clients i que conté les infraestructures, l’oferta complementària i la guia de serveis per la celebració d’esdeveniments, congressos, trobades i incentius.

Cal destacar que Mallorca s'ha consolidat com un referent internacional per a l'organització de conferències, congressos i viatges d'incentius gràcies a l’especialització alta i la llarga trajectòria del sector professional, així com a l'existència d'hotels de qualitat, sales de conferències adequades, instal·lacions de comunicació modernes i oportunitats d'oci excel·lents. 

L’Observatori de Turisme Sostenible, una realitat

Per altra banda, FITUR serà l’escenari de la presentació pública, per primera vegada, de les primeres passes de l’Observatori de Turisme Sostenible.

«A Fitur mostrarem per primera vegada els avanços de l’Observatori de Turisme Sostenible, la nostra principal eina perquè Mallorca lideri la transició turística i sigui referent en sostenibilitat, que ja hem posat en marxa oficialment i que preveim estigui al cent per cent operatiu al mes de març», ha dit Cladera.

Aquesta presentació, prevista per al dia 20 a les 12.00 hores en l’estand d’Illes Balears, mostrarà com avança el projecte de creació de l’Observatori; quina és la seva aparença física i funcionament; destacarà alguns dels indicadors principals que s’estan analitzant i donarà exemples concrets del que suposa l’anàlisi i el tractament de dades per a una gestió turística més sostenible.

Precisament avui matí s'ha reunit per primera vegada el Comitè d’Experts de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca, al qual s'ha informat amb detall de la situació actual de l'ens i de la planificació prevista. 

Hi han estat presents, com a integrants del comitè, Bel Oliver i Cordula Wohlmuther (xarxa d'Observatoris), que han felicitat el Consell per posar en marxa aquest ens a Mallorca i per la voluntat i capacitat de sumar amb tots els agents implicats. Així mateix, han destacat que s'ha fet la feina i que ara, amb Next generation, donaran un impuls.

Una agenda intensa

Fitur ha estat també el lloc elegit per presentar l’organització de grans competicions esportives de projecció internacional que es duran a terme a la nostra illa com ara l’E-Mallorca Challenge,  l’UCI Track Championships i el Campionat d’Espanya de Ciclisme Absolut. 

Mallorca s’ha consolidat com un referent pel que fa a la celebració d’esdeveniments esportius, i com a tal es presentarà a Madrid. 

Aquest és un dels exemples més palpables del procés de transició turística que està demostrant ser objecte de gran interès per part del sector turístic nacional. Prova d’això és l’intensa agenda que la comitiva mallorquina té prevista per als propers dies, amb trobades professionals amb algunes de les empreses més destacades del sector, com ara: Iberia, Iberia Express, Air Europa, United Airlines, Jet 2, Viajes El Corte Inglés, Logitravel, Destinia o Last Minute.

Vídeos

Roda de premsa Misericòrdia