Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca es promociona a Madrid per captar el turisme espanyol, clau per consolidar la recuperació turística

Mallorca es promociona a Madrid per captar el turisme espanyol, clau per consolidar la recuperació turística

(19/01/2022)

La presidenta Cladera ha estat present a la primera jornada de FITUR a Madrid, on s’ha mantingut una reunió amb representants d’United Airlines

La fira internacional de turisme FITUR, que es duu a terme entre avui i diumenge a Madrid, ha començat per a la delegació de Mallorca amb una agenda intensa de reunions i entrevistes amb els principals representants del sector turístic espanyol. Catalina Cladera presideix la comitiva de Mallorca, acompanyada del conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra. 

La delegació mallorquina present a Madrid té una agenda completa al llarg dels dies de fira per a professionals. Així, entre el 19 i el 21 s’han planificat trobades amb una cinquantena d’empreses i mitjans del sector turístic, així com la participació en presentacions i en diferents fòrums.

En aquesta primera jornada, la presidenta Cladera ha afirmat que «confiam que el 2022 es consolidarà la recuperació turística a Mallorca. L’estratègia de Mallorca és recuperar, consolidar i avançar en tots aquells productes turístics diferents al sol i platja i que ja podem treballar a l’hivern», referint-se als esports, la cultura o el turisme de congressos. 

«En aquesta recuperació econòmica, el turisme espanyol serà clau, com ho va ser la temporada turística de l’any passat», ha assenyalat. A més, ha recordat que consolidar el lideratge turístic de l’illa i les bones previsions com a destinació segura i de qualitat s’ha de fer sempre sota l’estratègia de la sostenibilitat i el turisme sostenible. 

Al llarg del dia d’avui, inauguració de la fira, els representants de Mallorca han mantingut trobades amb United Airlines, TUI o Euronews, entre altres agents turístics. Pel que fa a la reunió amb United Airlines, que posa en marxa enguany la primera connexió directe Nova York-Palma, Cladera ha explicat que Mallorca ja treballa en la promoció turística de l’illa de cara a aquesta obertura i es prepara com a destinació al mercat estatudidenc i canadenc.

A mitjan capvespre, Cladera ha participat en la presentació del Campionat d’Espanya de Ciclisme Absolut 2022.

Fitur Techy

A més, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha participat en l’espai Fitur Techy en una taula de debat sota el títol «Bioturisme: involucrar el turista en la conservació i desenvolupament de l’entorn», que ha estat organitzada per FITUR i el Instituto Técnico Hotelero i a la qual també han pres part el director de l’OET de Turespaña a Londres, Manuel Butler; el batle de Benidorm, Antonio Pérez; i el conseller de Turisme i Esports del Consell de Menorca, Josep Pastrana. 

Segona jornada de fira

Per demà dia 20, a més de la participació de la presidenta Catalina Cladera en la presentació dels consells insulars organitzada per l’AETIB, el focus de l’agenda de Mallorca serà a la presentació dels avenços de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca.

També s’han acordat reunions amb Jet2, Destinia, Iberia Express, Logitravel, Viajes el Corte Inglés o Last Minute, entre d’altres. 

Així mateix, Cladera participarà a les presentacions del projecte de sostenibilitat de Garden Hotels, de l’E-Mallorca Challenge i de l’UCI Track Champions League. 

De manera paral·lela a totes aquestes reunions i presentacions, Mallorca està mantenint un programa de reunions amb les Oficines de Turisme d’Espanya a mercats d’importància destacada per a la nostra illa, com ara Nova York, Londres, Oslo, Estocolom, Hèlsinki, Miami, Los Ángeles, Frankfurt, Brussel·les, Varsòvia i Dublín.

L’agenda professional acabarà divendres amb l’atenció a diferents mitjans de comunicació, una reunió amb Eurowings i la participació en l’Assemblea Anual de Saborea España.