Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca es presentarà dibuixada a FITUR

Mallorca es presentarà dibuixada a FITUR

(11/01/2017)

El Consell de Mallorca ha decidit canviar les fotografies típiques que hi sol haver a les fires turístiques per il•lustracions que mostren Mallorca més enllà del sol i de la platja.

La directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, ha presentat la imatge nova que es veurà de Mallorca a la fira turística internacional FITUR de Madrid. El Consell opta per mostrar altres productes que s’allunyen del sol i de la platja i permeten llevar pressió a la temporada alta.

És per aquest motiu que el Consell canviarà les fotografies típiques que hi havia als expositors de les fires turístiques per oferir una imatge rupturista i que cridi l’atenció. Seran il·lustracions de còmic les que presentaran Mallorca i mostraran tot allò amb què es pot gaudir de la nostra illa, com la natura, l’esport i la cultura. Aquesta idea d’utilitzar el còmic ha estat una iniciativa personal del conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet.  

Paula Ginard ha explicat que «presentam una Mallorca com a destí cultural relacionat amb l’art, la pintura i amb el món del còmic. La primera experiència serà amb FITUR però la intenció és seguir a les altres fires de Berlín i Londres. Mostrarem Mallorca a través dels ulls dels il·lustradors i, a més a més, la presentació que farem a Madrid tendrà algun al·licient més relacionat amb la pintura». També hi haurà un mapa de Mallorca que «ens recorda als mapes antics però amb un toc de modernitat».  

La Mallorca que es veurà a Madrid és pintada per il·lustradors que viuen a l’illa. Són Max (Premi Nacional de Còmic 2007), Bartolomé Seguí (Premi Nacional de Còmic 2009), Guillem March, Pere Joan, Rafel Vaquer, Pau, Álex Fito, Tatum, Margalida Vinyes, Enriqueta Llorca i Gonzalo Aeneas. Aquestes imatges també es promouran amb calendaris i bosses que es repartiran a la fira.

A la roda de premsa també hi ha assistit l’il·lustrador Pere Joan qui ha agraït al Consell «aquesta iniciativa de fer un maridatge de la principal indústria, que és el turisme, amb la indústria creativa del còmic». Tots els il·lustradors formen part del Clúster del còmic i nous medias. 

Com a altres fires, l’artesania de Mallorca hi continuarà tenint un paper important. L’any passat es varen dur objectes de tela de llengües a les diverses trobades internacionals. Per a FITUR, el protagonista serà el fang i es mostraran diversos siurells fets i pintats a mà per una mestra artesana.