Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de vuitanta aspirants fan la prova per obtenir el carnet de controlador d’accessos

Més de vuitanta aspirants fan la prova per obtenir el carnet de controlador d’accessos

(13/03/2017)

En total es varen presentar vuitanta-set aspirants a la prova que el Consell de Mallorca organitzà divendres passat, 10 de març. La segona prova d’enguany serà el 19 de maig.

Vuitanta-set persones es varen presentar a l’examen per obtenir l’acreditació professional de personal d’admissió i de control de l’ambient intern que va dur a terme el Consell el divendres 10 de març, al Parc BIT.

Tenint en compte la primera prova del 2016, hi ha hagut un increment d’aspirants del 14 %. La segona prova es durà a terme el proper 19 de maig i el període d’inscripcions serà del 3 al 19 d’abril.

Entre els requisits, es troba haver superat un curs bàsic, que ofereixen diversos centres de formació, que té una durada mínima de 40 hores i que està dividit en 4 blocs. En el primer bloc s’expliquen nocions bàsiques de matèria jurídica. En el segon, titulat «Matèries de psicologia», es tracten les conductes que han de mantenir i com s’han de tractar els clients. En el tercer bloc s’expliquen les tècniques de seguretat i se centra en la prevenció i l’evacuació d’incendis. El quart bloc fa referència a la salut i s’hi expliquen els primers auxilis, els efectes de les drogues i l’alcohol i les agressions sexuals. Finalment, el curs també conté un mínim de 10 hores de pràctiques preceptives. Tot i que el Consell no organitza els cursos, sí que es fan inspeccions per comprovar que es duen a terme adequadament.

Els altres requisits són: ser major d’edat, tenir la nacionalitat espanyola o permís de residència i feina. A més, s’han de presentar dos certificats: d’una banda, el certificat de no tenir antecedents penals, que és un requisit; de l’altra, també s’ha de lliurar un certificat mèdic que acrediti que es compleixen les aptituds físiques i psíquiques idònies.

El carnet de controlador d’accessos és imprescindible per als locals amb capacitat per a 250 persones o més, i per a totes les activitats a les quals s’accedeix pagant una entrada. Aquest carnet s’exigeix des del maig de 2014.