Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 200 persones participen a la jornada 'Una mirada a la protecció de les persones majors' organitzada per l'IMAS

Més de 200 persones participen a la jornada 'Una mirada a la protecció de les persones majors' organitzada per l'IMAS

(15/06/2017)

La consellera Margalida Puigserver ha inaugurat avui a la UIB la sisena edició de la jornada organitzada per la institució insular amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, la UIB i el Centre Balears Europa.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha inaugurat la sisena edició de la jornada 'Una mirada a la protecció de les persones majors', organitzada un any més per la Direcció Insular d'Atenció a la Dependència de l'IMAS amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a les Persones Majors, que es commemora avui, dia 15 de juny.

 

L'Ajuntament de Palma, la UIB i el Centre Balears Europa han col·laborat amb l'IMAS a l'hora d'organitzar aquesta jornada, que s'ha celebrat durant tot el dematí a l'edifici Gaspar Melchor Jovellanos de la UIB, i a la qual hi han assistit més de 200 persones entre persones majors, professionals i estudiants dels àmbits psicosocial, jurídic, educatiu i sanitari.

 

Durant l'acte inaugural, la consellera ha destacat la vulnerabilitat de les persones majors que són víctimes d'abús econòmic o farmacològic entre d'altres, així com de maltractament i ha remarcat la necessitat de prendre'n consciència per tal d'eradicar aquest fenomen. Igualment, Puigserver ha destacat la importància de la prevenció a l'hora d'evitar situacions d'aquest tipus i ha elogiat el paper del cuidador, una figura sovint essencial per garantir l'envelliment digne de la persona major depenent.

 

Per la seva part, el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha estat l'encarregat de presentar la principal ponència de la jornada, a càrrec del gerent del FISS, educador social i antropòleg, Jordi Llecha, amb el títol 'Com potenciar el tracte adequat des del model d'atenció centrada en la persona'.

 

Les taules rodones 'Treball en xarxa des de l'àmbit sociosanitari' i 'Bones pràctiques en l'atenció residencial i a domicili per prevenir el maltractament' han completat el programa de la jornada.