Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Llum verda al projecte de millora de la seguretat per a la carretera Inca-Sineu

Llum verda al projecte de millora de la seguretat per a la carretera Inca-Sineu

(08/09/2021)

El Consell Executiu aprova els expedients de contractació per al reforç del ferm de la carretera Inca-Sineu, la rotonda de Costitx i una nova rotonda en l'encreuament amb el camí Vell de Muro

El Consell Executiu ha aprovat avui matí els expedients de contractació dels projectes de reforç del ferm de la carretera Inca-Sineu (Dt.-3240) i la rotonda de Costitx, d'una banda, i el de la construcció d'una rotonda en l'encreuament d'aquesta carretera amb el camí vell de Muro, de l’altra. Impulsats per l'àrea de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, encara que es tracta de dos projectes en la pràctica afecten la mateixa infraestructura viària, per la qual cosa està previst que les obres es realitzin alhora. A partir d'ara, una vegada publicats els expedients en la Plataforma de contractació Estatal, els empreses interessades podran presentar les seves ofertes per optar a l'adjudicació.

«Es tracta de projectes que donen resposta a les reivindicacions dels ajuntaments i usuaris de la zona i que se centren en la millora de la seguretat i sostenibilitat de les infraestructures viaries», afirma Ivan Sevillano, conseller de Mobilitat i Infrastructures. Afegeix que «l'actual encreuament de la carretera Inca-Sineu que dona entrada a Costitx és un dels punts amb més concentració d'accidents de la nostra illa. Precisament ahir es va produir un accident en l’encreuament de Costitx, la qual cosa una vegada més demostra la necessitat d’actuar en aquesta carretera per augmentar la seguretat. Durant anys s'ha promès una actuació aquí, però no s'ha realitzat. Per tant estam molt orgullosos de poder anunciar avui que per fi serà una realitat. A més, aprofitam per resoldre un altre encreuament complicat com és el del camí Vell de Muro, així com reasfaltar tota la via entre les poblacions d'Inca i Sineu».

El projecte per reforçar el ferm de la carretera Inca-Sineu suposarà actuar en 11,450 quilòmetres de deteriorament superficial d'aquesta via, que provoca lliscaments. En concret, aquesta actuació suposarà la millora de les prestacions d'adherència, regularitat superficial i segellat d'esquerdes i fissures. L'objectiu és aconseguir restablir les condicions de seguretat viària i comoditat dels usuaris de la carretera. A més, amb la finalitat de millorar la intersecció de Costitx, es construirà una rotonda en substitució de l'actual semirotonda. Amb un termini d'execució de sis mesos, el pressupost per a aquest projecte és d'1.843.532 euros.

Quant a l'actuació a l'encreuament de la carretera d'Inca a Sineu amb el camí vell de Muro, a més de l'adequació dels accessos, es modificarà un tram de 300 metres de la Dt.-3240 en direcció a Sineu ja que el traçat de la carretera en aquest sentit provoca la sensació de falta de visibilitat, amb la finalitat de millorar la percepció de la rotonda nova s'amplia lleugerament el radi de la corba d'accés. El pressupost per a aquesta rotonda és de 751.163 euros.