Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les festes de la Beata 2019 comencen avui amb el pregó de Gabriel Carrió

Les festes de la Beata 2019 comencen avui amb el pregó de Gabriel Carrió

(17/10/2019)

El pregó «Santa Caterina Tomàs i la cultura del triomf» de l'historiador de l'art Gabriel Carrió marca el punt de partida, avui dijous capvespre, a les festes de la Beata 2019, que se celebren des de l'any 1792. Els actes es perllongaran fins divendres i dissabte, dia de la Colcada del Carro Triomfal de Santa Catalina Tomàs.

El programa d'actes de divendres dia 19 d'octubre s'iniciarà amb una cercavila que començarà a les 18 h al voltant del convent de Santa Magdalena. Una colla de xeremiers donarà la benvinguda a les persones assistents i, a les 18.30 h, l'Escola de Ball de l'Assumpció farà una mostra de ball mallorquí a les Rambles. Posteriorment, a les 19 h, la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor, presentarà la Beateta, personatge que enguany representarà Maria Margarita Boscana Estaràs.

Aquest acte, que se celebrarà a l'església del Convent de Santa Maria Magdalena, donarà el tret de sortida a les Festes de la Beata Palma 2019, una festivitat que es vincula a les festes que se celebren a tot Mallorca amb motiu de la beatificació de Catalina Tomàs.

L'acte central serà, un any més, la colcada del Carro Triomfal de Santa Catalina Tomàs, que tendrà lloc dissabte, a partir de les 19 h, i en la qual participaran associacions de ball folklòric, colles de xeremiers, angelets, dimonis, gegants, capgrossos i carrosses, acompanyats de pagesos i pageses, entre altres elements propis de la cultura popular mallorquina.

La desfilada està presidida pel Carro Triomfal de la Beata, que data de 1868 i que forma part del patrimoni moble amb valor historicoartístic del Consell de Mallorca. El recorregut començarà al passeig de Mallorca i seguirà per l'avinguda de Jaume III, carrer de la Unió, plaça del Mercat, plaça de Weyler, la Rambla, via Roma i acabarà a la plaça i església de Santa Maria Magdalena.