Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les escoles mallorquines aconsegueixen reciclar més de 70.000 kg d’envasos de vidre

Les escoles mallorquines aconsegueixen reciclar més de 70.000 kg d’envasos de vidre

(14/06/2022)

El Consell de Mallorca i Ecovidrio han fet entrega dels premis de la tercera edició del concurs Peque Recicladores

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, juntament amb Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, han lliurat avui els premis a les escoles guanyadores de la tercera edició de la campanya «Peque Recicladores», de reciclatge de vidre a les escoles mallorquines.

Un total de 60 escoles de primària i més de 13.500 alumnes han participat en el concurs en què s’ha aconseguit reciclar un total de 70.639 kg d’envasos de vidre, xifra que suposa una ràtio de 5,2 kg per alumne. El centre que més quilograms de vidre acumulava per alumne matriculat a primària de cada categoria a través d’aquest punt de reciclatge, guanyava la competició, amb un premi de 1.000 € per a cada categoria.

Les escoles guanyadores de la tercera edició de Los Peque Recicladores a Mallorca són:

  • CEIP S’Algar de Portocolom (Felanitx), amb una mitjana de 12,5 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.
  • CEIP Blai Bonet de Santanyí, amb una mitjana de 18,8 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.
  • CEIP Sant Domingo de Santanyí, amb una mitjana de 219,6 quilograms de residus d’envasos de vidre per alumne.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha entregat els guardons i ha destacat que «la campanya Los Peque Recicladores (‘Els Petits Recicladors’) que hem fet a les escoles ha estat un èxit, perquè s’han presentat projectes creatius, educatius i, sobretot, molt necessaris» i ha afegit que aquestes iniciatives «són molt importants en la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre, en què l’educació ambiental juga un paper clau per a petits i grans».

Per part seva, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha felicitat les escoles i «tots els nins i nines, pares i mares que han participat activament en aquesta campanya, que transmet la importància del reciclatge i el respecte pel medi ambient».

A l’acte de lliurament de premis d’avui també hi han assistit Jaume Montserrat, batle de Felanitx; Marta Cano, regidora d’Educació i Política Lingüística, Formació i Ocupació, Joventut, Igualtat i Contractació de l’Ajuntament de Felanitx; Catalina Albons, coordinadora ambiental del CEIP S’Algar (Felanitx); Bàrbara Xamena, segona tinenta de batlessa i regidora de Medi Ambient, Urbanisme, Salut, Guarderies i Escoletes de l’Ajuntament de Santanyí; M. del Carmen Plazas, directora del CEIP Blai Bonet (Santanyí), i Antoni Barceló, director del CEIP Sant Domingo (Santanyí).

«Los Peque Voluntarios»

Durant el desenvolupament de la campanya també s’ha llançat la iniciativa «Los Peque Voluntarios», en què les dotze millors iniciatives que han fomentat el reciclatge dels residus d’envasos de vidre i que més difusió n’han fet, han rebut un xec per valor de 100 € per a la compra material escolar o esportiu. Aquestes han estat les iniciatives guanyadores:

  • CEIP Joan Mas (Pollença): difusió de la campanya amb finalitat social (donatiu a Ucraïna) a través de xarxes socials i web escolar.
  • CEIP Punta de n’Amer (Sant Llorenç des Cardassar): presència del reciclatge de vidre a la I Festa Solidària Esportiva Eco-Inclusiva.
  • CEIP Santa Maria del Mar (Santanyí): elaboració de propostes noves per a la reutilització d’envasos de vidre.
  • CEIP Beat Ramon Llull (Inca): col·laboració de l’hosteleria en aportació de vidre.
  • CEIP Bocchoris (Pollença): gravació d’un vídeo divertit reciclant vidre.
  • Col·legi Cooperativa Son Verí Nou (Llucmajor): adaptació dels contenidors de vidre com a zona de jocs.
  • CEIP S’Algar (Portocolom, Felanitx): creació de cartells promocionals i repartiment posterior entre els veïnats.
  • CEIP Sa Graduada (sa Pobla): reutilització d’envasos de vidre abans de reciclar-los per donar-los una segona vida.
  • The Academy International School (sa Pobla): enregistrament del vídeo sobre reciclatge en anglès i recopilació d’imatges amb el buidatge del contenidor, entenent així la cadena de reciclatge.
  • CEIP Miquel Costa i Llobera (Pòrtol, Marratxí): difusió de la campanya entre la comunitat educativa i les famílies dels alumnes.
  • CEIP Bocchoris (Pollença): creació del lema «Reciclam pel nostre bé» i difusió a través d’un vídeo promocional protagonitzat pels alumnes.
  • CEIP Punta de n’Amer (Sant Llorenç des Cardassar): proposta de creació d’un arbre amb envasos de vidre després de fer una col·lecta entre tots els veïns.

Per a més informació de la campanya: https://mallorca.lospequerecicladores.es