Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Unitat de Convalescència de l'IMAS atén 87 persones majors en el seu primer any de funcionament

La Unitat de Convalescència de l'IMAS atén 87 persones majors en el seu primer any de funcionament

(03/05/2017)

Ubicada a la residència de Felanitx, la unitat dóna servei a pacients de l'Hospital de Manacor que precisen la continuïtat del seu tractament, cures o rehabilitació després d'un ingrés hospitalari.

La Unitat de Convalescència de la residència de Felanitx ha atès, durant el seu primer any de funcionament, un total de 87 pacients, tots ells derivats des de l'Hospital de Manacor. La unitat, que entrà en funcionament el mes d'abril del 2016, es va crear amb l'objectiu de dotar la zona d'un recurs sociosanitari per poder atendre les persones majors de 65 anys o de 55 amb discapacitat reconeguda, que es trobin en situació de convalescència però que no tenen necessitat de fer-se proves mèdiques de forma continuada.

 

La unitat compta amb deu habitacions individuals, una zona comuna i banys adaptats a les necessitats dels usuaris. Pel que fa al personal, l'IMAS incorporà un equip format per un metge a mitja jornada, 5 diplomades universitàries en infermeria, 5 auxiliars d'infermeria i un zelador.

 

 

Perfil dels usuaris

 

Respecte al perfil de les persones ateses en aquest primer any de funcionament destaca el fet que el 55% (47 persones) són homes. Per franja d'edats, un 47% dels usuaris són majors de 85 anys, un 37% correspon a persones d'entre 84 i 75 anys, un 14% a persones d'entre 65 i 74 anys, mentre que les persones menors de 65 anys representen només un 2% del total.

 

En relació a la procedència dels usuaris de la Unitat de Convalescència, s'ha atès majoritàriament aquelles persones procedents de la comarca (un 61% correspon a persones de Felanitx i Manacor), tot i que també han passat per la unitat usuaris procedents d'Alcúdia, Capdepera, Ses Salines o Santanyí entre d'altres.

 

Si bé totes les derivacions provenen de l'Hospital de Manacor, la majoria de pacients provenen del departament de Medicina Interna de l'esmentat hospital, amb un 64% del casos.

 

Respecte la durada de les estades, destaca el fet que la mitjana d'estada no supera els 35 dies, amb la qual cosa s'aconsegueix un dels objectius que es plantejaren en el moment de posar en marxa el servei, que era el de ser una unitat de rehabilitació i convalescència i no una unitat de llarga durada.

 

És destacable també el fet que de les 87 persones que han passat per la unitat en el seu primer any de funcionament prop d'un 46% ha rebut l'alta definitiva i han pogut tornar als seus domicilis, mentre que només un 2% ha reingressat a l'hospital d'on venia derivat.