Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La UIB dona a conèixer el seu fons artístic per commemorar el 40è aniversari

La UIB dona a conèixer el seu fons artístic per commemorar el 40è aniversari

(25/06/2019)

I ho fa amb una exposició que acull el Centre de Cultura Sa Nostra de Palma. La mostra va acompanyada de la publicació del llibre 40 anys de fons artístic de la Universitat de les Illes Balears. Totes dues activitats s’inclouen dins el projecte de dinamització cultural de la UIB d’aquest 2019 que rep el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports en funcions, Francesc Miralles, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han participat en la inauguració de l’exposició «40 anys de fons artístic de la Universitat de les Illes Balears». Una mostra que, amb motiu dels actes de commemoració del 40è aniversari de la institució, vol donar a conèixer les més de 250 obres artístiques ubicades a l’interior dels edificis de la Universitat i als jardins del campus. Amb aquesta finalitat s’han planificat una exposició, un llibre i una pàgina web, en projecte.

L’exposició «40 anys de fons artístic de la Universitat de les Illes Balears» se centra en la tasca feta pels graduats en història de l’art per la UIB Gori Aloy i Pere Miquel Puig, sota la tutela de la doctora Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. El treball ha consistit a catalogar i analitzar les obres d’art d’un fons que la UIB ha anat confegint al llarg de tota la seva història, tant a través de donacions com d’adquisicions.

La mostra està integrada per pintures, escultures i fotografies, la majoria d’autors illencs o que mantenen un vincle especial amb les Illes, entre les quals destaquen obres d’Antoni Tàpies o Miquel Barceló, Juli Ramis, Pere Quetglas, Menéndez Rojas, Maria Carbonero, Ramon Canet, Joan Costa, entre d’altres.

L’exposició i l’edició del catàleg formen part del programa d’activitats que desenvolupa aquest 2019 el Vicerectorat de Projecció Cultural de la UIB amb el suport del Consell de Mallorca. Des de fa tres anys, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports disposa d’una convocatòria d’ajuts anual destinada a la cooperació cultural universitària «perquè entenem que la Universitat és un agent cultural de primer ordre com a servei públic d’educació, impulsor de la recerca i la innovació, així com divulgador de coneixement. D’aquí la necessitat que totes dues institucions col·laborem en la dinamització del món cultural», ha explicat el vicepresident primer en funcions, Francesc Miralles.

El projecte de dinamització de la comunitat universitària i de la societat mitjançant la cultura i la formació d’aquest 2019 que ha presentat la UIB a la convocatòria d’ajuts del Consell de Mallorca també preveu altres propostes d’activitats que inclouen: la projecció d’artistes locals -Margalida Escalas- a la UIB; diferents cicles de cinema; activitats de divulgació musical a través d’un cicle de compositors mallorquins, un seminari de cant coral, així com la dinamització cultural a través de la Coral de la UIB i de l’Orquestra Universitat de les Illes Balears (OUIB); propostes teatrals; tallers, cursos de formació, seminaris, etc.

L’exposició «40 anys de fons artístic de la Universitat de les Illes Balears» es podrà visitar al Centre de Cultura Sa Nostra fins al 30 de juliol de 2019.

¿¿¿¿¿¿¿