Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Torre des Verger serà la imatge del cupó de l’ONCE del Dia de les Illes Balears

La Torre des Verger serà la imatge del cupó de l’ONCE del Dia de les Illes Balears

(24/02/2022)

La presidenta Cladera ha participat en la presentació del cupó i ha visitat les obres de rehabilitació i condicionament que hi duu a terme el Consell.

La Torre des Verger de Banyalbufar és la imatge del cupó de l'ONCE del dimarts, 1 de març. Cinc milions i mig de cupons difondran aquest monument de la serra de Tramuntana.

Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i José Vilaseca, delegat territorial de l'ONCE a les Illes Balears, acompanyats de Kika Coll, directora insular de Patrimoni, de María del Carmen Soler, presidenta del Consell Territorial de l'ONCE, i Mateu Ferrà, batle de Banyalbufar, han presentat avui migdia aquest cupó, que coincideix amb la commemoració del Dia de les Illes Balears i que difon la imatge de la Torre des Verger a tot Espanya.

Cladera ha agraït a l’ONCE la seva contribució per oferir oportunitats a les persones amb discapacitat i a l’Ajuntament de Banyalbufar la seva implicació en la iniciativa.

«Acabam de celebrar el desè aniversari de la proclamació de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO i per això estic especialment contenta de que l’ONCE hagi triat com a imatge del cupó per al Dia de de les Illes Balears un dels monuments més característics de la Serra, com son les torres de defensa, i en especial, sa Torre des Verger, o sa Torreta, com es coneix aquí a Banyalbufar, des d’on tenim una de les vistes més belles del litoral de Mallorca» ha expressat Catalina Cladera.

La presidenta també ha expressat la seva satisfacció perquè «estan pràcticament enllestides les obres de rehabilitació i condicionament que hem duit a terme amb col•laboració amb l’Ajuntament de Banyalbufar per preservar el monument i millorar-ne l’accessibilitat. Hem volgut que la Torre des Verger i el paisatge que l’envolta recuperessin la imatge original com a torre de defensa i fer accessible a tothom aquest conjunt patrimonial» ha dit. És una de les torres de defensa més ben conservades de Mallorca i edifici protegit.

Per garantir l’accessibilitat de tots els visitants, s’ha fet una rampa a l’espai públic de benvinguda, flanquejada per murs de pedra integrats a l’entorn de la Tramuntana i s’ha substituït el porxo de la terrassa, s’han reconstruït alguns materials i s’ha millorat la seguretat amb la col•locació d'un passamans a la terrassa i a l’escala interior.