Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

(28/11/2018)

La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec acaba de ser anomenada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO durant la celebració a Illa Maurici del Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del patrimoni Cultural Immaterial. La candidatura fou presentada formalment per Xipre i Grècia, iniciativa a la qual s’hi ha sumat França, Itàlia, Espanya, Suïssa, Croàcia i Eslovènia.

 

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha assistit a la reunió a la que s’ha confirmat aquest reconeixement. “Aconseguir aquesta fita és molt important per a nosaltres ja que la tècnica de pedra en sec que tant hem defensat, protegit i divulgat des del Departament, ara tindrà un reconeixement a nivell mundial”, ha assegurat Manchado.

 

El Consell de Mallorca té des de fa 30 anys brigades de margers, a més d’una unitat dedicada a la pedra en sec per tal de conservar, protegir i divulgar aquesta manera de fer feina i uns dels oficis més tradicionals de Mallorca. A més, i paral·lelament a la candidatura de la Unesco, també s’està fent feina per aconseguir per als margers la qualificació professional i ja s’ha creat l’associació per impulsar un Itinerari Cultural Europeu de la Pedra en Sec.