Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La seu de la UNESCO de París acollirà, del 2 al 13 de març, l’exposició «Serra de Tramuntana: Patrimoni Mundial»

La seu de la UNESCO de París acollirà, del 2 al 13 de març, l’exposició «Serra de Tramuntana: Patrimoni Mundial»

(23/02/2015)

La mostra, organitzada pel Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics, recull les obres més significatives de la pintura dels paisatges de la Serra d’entre els anys 1900 i 1950

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el director general de Cultura d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Antoni Vera, han presentat avui en roda de premsa l’exposició «Serra de Tramuntana: Patrimoni Mundial» que s’inaugurarà el proper 2 de març a la sala Miró de la seu de la Unesco de París. A la presentació, també hi han assistit els comissaris de l’exposició Gudi Moragues i Joan Oliver Fuster Maneu, i el conseller insular de Presidència, Jaume Juan.

 

La mostra recull les obres més  significatives de la pintura dels paisatges de la serra de Tramuntana pintada entre els segles XIX i XX, entre les quals hi ha obres de Ricard Anckermann, Tito Cittadini, Llorenç Cerdà, Antoni Gelabert i Antoni Ribas, entre d’altres.

 

La presidenta del Consell ha destacat que aquesta exposició permetrà, per una banda, promocionar la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni de la humanitat i, per l’altra, retre homenatge a un gran nombre d’artistes que al llarg de la història han trobat a la Serra una font d’inspiració per a les seves obres. 

 

La mostra, que es podrà veure del 2 al 13 de març a París, està formada per 18 obres que formen part del fons pictòric del Consell i del Parlament, i de destacats col·leccionistes de Mallorca. Salom ha afegit que l’exposició de París «recull allò que la UNESCO va valorar per declarar la Serra patrimoni de la humanitat, el paisatge cultural». Salom ha fet referència al «llegat que els  habitants de la Serra, a través de successives generacions, ens han deixat, un paisatge únic amb els seus marges de pedra en sec i les canalitzacions d’aigua,  els camins de pedra, les possessions...». En aquest sentit, Gudi Moragues ha assegurat que l’exposició constitueix «un reconeixement merescut i una oportunitat històrica que vincula patrimoni, cultural, tradició, bellesa i turisme».