Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Serra de Tramuntana segueix escoltant l’opinió dels ciutadans

La Serra de Tramuntana segueix escoltant l’opinió dels ciutadans

(30/11/2016)

Ahir es va dur a terme la tercera sessió de la consulta ciutadana Serra de Tramuntana a Sóller. Demà dijous, 1 de desembre, el taller es realitzarà a Selva al centre del carrer Santa Catalina Tomàs.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, va assistir a la consulta ciutadana Serra de Tramuntana que es va dur a terme ahir a Sóller. A la trobada, també hi va assistir el secretari tècnic de Territori i Infraestructures, Marc López.

Garrido va agrair a tots els assistents «que vulguin participar per millorar la Serra. Necessitam que tothom opini sobre en quin estat es troba la Serra i es facin propostes per millorar la gestió que se’n fa. Un dels nostres principals objectius és fer arribar la declaració de la UNESCO a tots els mallorquins perquè tothom se senti la Serra com a pròpia».

La consulta ciutadana visitarà altres municipis de la serra de Tramuntana les properes setmanes. Demà, dijous 1 de desembre, a les 18 hores hi haurà la següent sessió de participació a Selva (centre del carrer Santa Catalina Tomàs). El pròxims tallers es duran a terme a Esporles (12 de desembre), a Alaró (13 de desembre) i a Pollença (20 de desembre).

També hi ha una consulta online per a tothom qui vulgui participar però no pugui assistir a les sessions presencials. Tots els temes que es tracten també es trobaran al web https://es.surveymonkey.com/r/SerraTramuntana.

 

FUNCIONAMENT DELS TALLERS

El punt de partida del procés són el Pla de gestió que es va presentar amb la candidatura al 2011 i l’informe que va fer la UNESCO, coincidint amb el cinquè aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, en la categoria de paisatge cultural.

Es treballarà en tres grans eixos. El primer és sobre els aspectes socioeconòmics i turisme, el segon, sobre el patrimoni cultural i natural, i el tercer, sobre comunicació, divulgació, participació i educació.

A cada una de les sessions de la consulta, es faran dos o tres grups perquè la tasca sigui més àgil i dinàmica. Cada un dels eixos començarà amb un arbre en blanc que els participants hauran d’anar omplint amb les seves opinions i propostes. En tres colors diferents, els assistents exposaran els aspectes positius i els negatius que observen sobre l’actualitat de la Serra i faran propostes de millora de cara al futur.