Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Serra de Tramuntana protagonista de l’Aliança de Paisatges Culturals de la UNESCO

La Serra de Tramuntana protagonista de l’Aliança de Paisatges Culturals de la UNESCO

(17/10/2017)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, impulsa que l’entitat difongui els valors de la Serra i les darreres actuacions fetes per la institució insular per preservar i millorar l’entorn.

El Consell de Mallorca continua fent feina devant el principal repte que ara per ara té la Serra de Tramuntana: Fer compatible el manteniment de les activitats tradicionals, l’arribada de cada vegada més visitants i la conservació dels valors reconeguts per la UNESCO. En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, qui també presideix la l’Aliança de Paisatges Culturals, ha matingut un encontre amb la secretària de l’entitat, Maria del Pozo.

Durant l’encontre s’ha abordat la possibilitat d’ampliar els membres de l’aliança per enfortir l’entitat. A més, el president del Consell vol que altres adminsitracions s’impliquin en aquesta iniciativa. Tot plegat amb la intenció que l’Aliança esdevengui un aparador potente de promoció de la Serra de Tramuntana. De moment els membres de la Alianza de Paisajes Culturales són, a més de la serra de Tramuntana, el paisatge cultural d'Aranjuez, l'Alhambra de Granada, Las Médulas de Castella i Lleó, el Palmeral d'Elx, Eivissa (Dalt Vila i la posidònia) i Sintra (Portugal).

Segons Ensenyat, “hem de cercar el punt d'equilibri entre la protecció del nostre entorn i l'activitat humana, amb consensos i acords. La Serra és un element viu i hem de preservar les activitats tradicionals de la zona”. En aquest sentit, Miquel Ensenyat ha assegurat que la presidència de l’aliança és una oportunitat per mostrar una Mallorca diferent al model de sol i platja.  “És fonamental que diversifiquem en nostre model econòmic. Aquesta diversificació s’hauria de basar, entre d’altres sectors, amb els productes artesans, gastronòmics i de qualitat que ofereixen els pobles Serra de Tramuntana”.