Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La promoció dels valors en l’esport a les finals dels campionats de Mallorca de futbol, bàsquet, gimnàstica, taekwondo, voleibol i ball esportiu

La promoció dels valors en l’esport a les finals dels campionats de Mallorca de futbol, bàsquet, gimnàstica, taekwondo, voleibol i ball esportiu

(11/05/2016)

La Direcció Insular d’Esports, amb la col·laboració de les federacions, intensifica la difusió de missatges de valors lligats a l'esport durant els mesos de maig i juny. Es repartiran targetons i material divulgatiu als infants i a les famílies amb l’objectiu de promoure les bones pràctiques dins i fora del terreny de joc, treballar a favor de la igualtat i per evitar pràctiques racistes i violentes.

Entre el 7 de maig i l’11 de juny, la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca traslladarà el programa JUGAM, de promoció dels valors en l’esport, a les diferents finals de campionats de Mallorca i Balears que disputen les federacions de futbol, bàsquet, gimnàstica, taekwondo, voleibol i ball esportiu de les Illes Balears.

 

“Jugam amb valors, per tant, volem jugar de manera compartida, jugam per divertir-mos, també des d’un component social i és que volem que l’esport visualitzi la capacitat d’integració i de cohesió que té”, ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant l’acte de presentació.

 

La campanya inclou la difusió de missatges de conscienciació a favor dels valors en l’esport adreçats tant als joves esportistes com a les seves famílies i al cos tècnic. Conceptes com «jugam net», «jugam amb seny», «jugam en bones» i consells com «Accepta’t i lluita per superar-te», «Coopera amb entrenadors, companys i oponents» i «Juga, gaudeix i somriu» s’adrecen als esportistes en edat escolar perquè identifiquin en l’esport un seguit de valors més enllà de la competició, aprenguin a gaudir-lo i en vegin els beneficis siguin quines siguin les capacitats de les persones que el practiquen.

 

També s’inclouen missatges dirigits específicamente a les famílies amb la intenció de destacar l’important paper que tenen en l’educació esportiva dels fills i les filles. Amb missatges com «Ets un exemple per a mi», «Respecta els àrbitres i els entrenadors», «No em facis empegueir» o «Tu també jugues» es vol inisitir en la influència que poden tenir pares i mares a l’hora que els infants assoleixin una educació esportiva integral basada en una bona convivència i en un comportament esportiu responsable.

 

JUGAM és un programa transversal que és present en tots els serveis que ofereix la Direcció Insular d’Esports i que té com a objectiu fomentar els valors positius de l’esport, tant personals com socials. Es desenvolupa durant tot l’any a través de diferents accions com tallers, jornades i diades de promoció esportiva municipal i xerrades a diferents entitats esportives —normalment federacions— dirigides al personal tècnic i directiu.

 

Durant la temporada 2015-2016 es calcula que unes 2.500 persones s’hauran beneficiat directament d’aquestes accions de conscienciació en valors dins l’esport, tot i que l’abast del programa és molt més ampli gràcies, també, a la difusió que fan les diferents federacions amb la distribució de targetons, fulletons i obsequis relacionats amb el programa JUGAM.

 

A l’acte de presentació d’aquesta campanya, celebrat aquest migdia al Poliesportiu de Sant Ferran a Palma, han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, la directora insular d’Esports, Margalida Portells i representants de diferents federacions esportives: Miquel Bestard (president de la Federació de Futbol), Rafael Abrines (Federació de Bàdminton), Paco Navarrete (Federació de Pàdel), Cati Molina (Federació de persones amb discapacitat, FEBED), Dolors Besné (presidenta Federació de Voleibol), Raul García (president Federació de Natació), Jaume Estarellas (president Federació de Bàsquet), Alejandro Villarrubia (Federació de Rugbi), Emilia Sánchez (Federació de Ball Esportiu) i la coordinadora del programa JUGAM, Lorena Homar.