Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La productora Cinètica grava un tast del seu proper documental a la seu del Consell de Mallorca

La productora Cinètica grava un tast del seu proper documental a la seu del Consell de Mallorca

(22/09/2015)

La productora Cinètica ha enregistrat avui dematí l'inici de les gravacions del seu proper documental a la seu del Consell de Mallorca, a Palau Reial. El projecte està basat en la trilogia literària Construint la llegenda, de l’escriptor rus Fiodor Sologub (1863-1927). La productora ha utilitzat com a localització la Sala de Plens de la institució insular per entrevistar la responsable del departament de manuscrits de literatura russa de San Peterburg, Margarita Pavlova.

El projecte neix de la mà de Gerard Adrover, un professor de rus de l'illa interessat en l’obra de Sologub i que actualment tradueix Construint la llegenda al català. Un dels moments més interessant de la trilogia és quan el protagonista rep la visita d’una amiga que viu un món imaginari. L’escenari d’aquest món descrit per l’autor són les Illes Reunides, un lloc inspirat en les Balears i on regna Ortruda. En el llibre fins i tot apareixen descripcions de diversos escenaris de Mallorca, com el castell de Bellver o sa Dragonera, que gràcies a la ficció és una petita illa coronada per un volcà.

 

No se sap amb certesa que va motivar Sologub a inspirar-se en les Balears, però es creu que el germen probablement estigui relacionat amb la seva militància en el moviment simbolista i amb el viatge que féu Anglada-Camarasa a Rússia. El pintor argentí ja estava establert a la part nord de Mallorca, i era un gran ambaixador de les bondats de l’illa com a destinació, així com dels seus paisatges i dels encants de la terra. «Aquesta feina preliminar del teaser ens servirà per moure’l i per obtenir finançament, ja que haurem de rodar a l'illa però també a Rússia», ha explicat Marisa Goñi, responsable de Cinètica Produccions.

 

L’autor és un destacat escriptor, crític i pedagog, l’obra del qual és contemporània als canvis polítics de la Rússia de principis del segle xx. D’orígens humils –son pare era sastre i sa mare, criada-, fou educat pels senyors de la casa en la qual treballava sa mare i rebé una formació a la qual no podria haver accedit d’una altra manera. «L’interès d’aquest autor és que no era partidari ni dels comunistes ni dels tsars. Era un reformista moderat amb idees molt avançades en l’àmbit educatiu i que plantejà temes com les granges escoles de formació», ha explicat la responsable de Cinètica Produccions.