Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La poesia en llengua de signes arriba al Consell de Mallorca

La poesia en llengua de signes arriba al Consell de Mallorca

(19/09/2016)

Dins de les activitats programades per a la Diada de Mallorca i amb motiu del dia internacional de les persones sordes el Consell de Mallorca ha acollit aquest vespre la conferència "La poesia en llengua de signes i la seva difusió cultural" impartida pel filòleg i especialista en llengua de signes Miguel Ángel Sampedro.

 

L'encarregat d'obrir la conferència ha estat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado que ha destacat la feina d'accessibilitat que el consell fa amb la comunitat sorda i la sensibilitat cap a aquesta diversitat que moltes vegades separa de la vida social. "Vull recordar que la llengua de signes forma part d'una comunitat i per aquest motiu no és sols una llengua vehicular per a comunicar-se entre oients i no oients, sinó que té vida pròpia, com per exemple, la poesia".

Miguel Ángel Sampedro que és llicenciat en filologia hispànica i especialista en llengua de signes. Doctorat a la universitat de Granada, Sampedro té una gran experiència en l'ensenyament d'aquesta llengua i s'ha especialitzat en la seva literatura, principalment en l'estudi de la poesia en llengua de signes espanyola. A més, Sampedro també recita poemes a festivals nacionals i internacionals. La conferència de Sampedro 
"La poesia en llengua de signes i la seva difusió cultural" que ha fet avui a la sala de plens del Consell de Mallorca ve motivada pel Dia Internacional de les persones sordes que se celebra el 25 de setembre. "La comunitat sorda tenim una cultura potencialment visual, la qual juntament amb la llengua de signes, constitueixen més que un grup de persones amb diversitat funcional, som un col·lectiu amb una llengua minoritària. La llengua de signes, patrimoni cultural no sols de les persones sordes, sinó també de les persones oients." Explica Sampedro.

La consellera de Benestar i Dret Social, Margalida Puigserver ha estat l'encarregada de tancar la conferència "agraïm a Sampedro que ens hagi mostrat una visió diferent de les persones sordes, allunyant-se de la tradicional visió patològica de la sordesa per endinsar als assistents en la cultura de la Comunitat Sorda."