Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’òpera de Poulenc La voix humaine, revisada a Les voix, de Diabolus in Musica

L’òpera de Poulenc La voix humaine, revisada a Les voix, de Diabolus in Musica

(25/05/2022)

Programa doble a la Sala Petita amb l’òpera de Poulenc i l’òpera de nova creació La veu sàuria de Mariona Vila, aquest dijous 26 i divendres 27

Les voix, un espectacle líric de la companyia Diabolus in Musica, arriba aquest dijous 26 i divendres 27 de maig, ambdues funcions a les 20 hores, a la Sala Petita del Teatre Principal.
Les voix és un programa doble que comença amb La veu humana, la coneguda òpera contemporània de Francis Poulenc amb text de Jean Cocteau, i segueix amb La veu sàuria, una òpera de recent creació composada per Mariona Vila amb text d’Anna Llopart.
Les dues òperes dialoguen entre si i ens mostren, en definitiva, dues percepcions de les relacions humanes. La primera ens mostra una dona parlant per telèfon amb el seu home que l'acaba d'abandonar. Parla sense parar per evitar penjar i trencar l'únic fil que els uneix. A la segona, en canvi, veiem un home descol·locat perquè la seva dona l'acaba de deixar enmig d'una conferència de biologia. “Dues separacions que poden semblar la mateixa situació, però que no són iguals. Cadascú ho viu d'una manera diferent perquè ambdues ruptures estan marcades per les normes de l'heteropatriarcat i el romanticisme”, expliquen des de la companyia.
La soprano Maia Planas i el baríton Pablo López s’encarreguen de donar vida a cada un dels protagonistes, mentre que el pianista Magí Garcias és qui posarà la música, tot plegat sota la direcció d’escena d’Israel Solà.
A la presentació de l’espectacle, hi ha assistit Bel Busquets, vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, que ha destacat “que es tracta d’una obra Km. 0, és a dir, amb un equip creatiu de mallorquines i mallorquins”.
Per part seva, Pablo López ha posat en valor “un fet inèdit: Les voix és una òpera contemporània, de nova creació i en català. A més, La veu humana i La veu sàuria són dues obres que es contraposen i es complementen. La veu humana és molt densa, mentre que La veu sàuria és tragicòmica. A La veu humana dos homes (Poulenc i Cocteau) tracten la psicologia femenina; a La veu sàuria, dues dones (Vila i Llopart) tracten la psicologia masculina”.
Aquesta obra va ser estrenada el passat novembre al Teatre Principal d’Inca on va ser aplaudida per la crítica. Ara arriba al Teatre Principal de Palma, a l’espera d’iniciar una gira per Mallorca.

Podeu seguir la roda de premsa completa en aquest enllaç
https://youtu.be/eZr4wZAwwW8