Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Misericòrdia acull "Art Forana" i "Hipoderma" dins la Nit de l'Art 2017 de Palma

La Misericòrdia acull "Art Forana" i "Hipoderma" dins la Nit de l'Art 2017 de Palma

(21/09/2017)

Aquest dissabte, el Centre Cultural la Misericòrdia aportarà cinc propostes diferents a la Nit de l'Art de Palma, dues de les quals s'obriran al públic en motiu d'aquesta cita amb l'art contemporani. "Art Forana" reuneix les propostes artístiques de tres galeries de Sóller, Andratx i Pollença, mentre que "Hipoderma" dóna nom al darrer treball de l'artista felanitxer, Pere Banek.

A les 20 hores d'aquest dissabte, 23 de setembre, el Centre Cultural la Misericòrdia acollirà la inauguració de dues propostes artístiques que se sumen a la Nit de l'Art 2017 de mans del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

 

Les galeries de la Part Forana, a través de l'AIGAB (Associació Independent de Galeries d'Art de Balears), tornen a tenir un espai propi amb l'exposició "Art Forana" que s'ubica a la planta baixa de la Misericòrdia. Enguany, les obres exposades provenen de tres galeries. La galeria Espai d'Art B2 de Sóller presenta obra fotogràfica de l'artista Bettina Bachem; la galeria Dionís Bennàssar de Pollença aposta per la pintura de Jorge Azri; mentre que el CCA-Andratx exposa pintura de Josep Santamaria.

 

A la tercera planta, la sala de l'Arxiu del So i de la Imatge de la Misericòrdia acull la proposta que arriba de mans de Pere Banek amb el títol "Hipoderma". Ferm defensor del dibuix en totes les seves vessants, Banek destaca per les seves intervencions a base de grafits, on es barregen i combinen lletres amb dibuixos figuratius. Bèsties sintètiques que es dessagnen, exoesquelets d'éssers imaginaris, crustacis descomponent-se, màquines que exploten...l'imaginari de Pere Banek té una estètica grotesca però que esdevé bella. 

 

Aquestes dues noves propostes se sumen a d'altres presents al Centre Cultural la Misericòrdia que també es podran visitar durant la Nit de l'Art: l'exposició "Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca", a la capella, mentre que al pati comparteixen espai la instal·lació de Joan Lacomba "envaSOS" i l'exposició "En retrospectiva", en motiu del 20è aniversari del Premi Internacional Luis Valtueña de Fotografia Humanitària de Metges del Món.