Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Llei Montoro obliga el Consell a aprovar un Pla econòmic financer

La Llei Montoro obliga el Consell a aprovar un Pla econòmic financer

(14/05/2018)

Tot i la bona situació financera, s’incompleix la regla de la despesa i la institució insular haurà de fer un ajust de 10,5 milions d’euros al pressupost de 2018.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat el Pla econòmic financer que ve marcat per l’incompliment de la regla de la despesa. L’incompliment ha estat per només 8,2 milions d’euros però aquest fet obliga al Consell a reajustar el pressupost amb una disminució de 10,5 milions d’euros dins l’exercici 2018.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha assegurat que «no deixarem de fer cap projecte dels que ens havíem programat». Els ajuntaments seguiran rebent enguany 38 milions d’euros i «el pressupost del Consell seguirà sent el més social i el més municipalista de la història».

A més, «vista la injustícia que suposa la regla de la despesa», el conseller ha recordat que el Ple del Consell «ja la va rebutjar demanant la seva eliminació».

Per altra banda, la institució també ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que s’augmenti el sostre de despesa ja que «la bona situació financera de la institució insular ens acaba perjudicant».

Bonet també ha fet èmfasi en què el període mitjà de pagament és de 14 dies i l’endeutament actual de la institució és només del 6 per cent.

Finalment, s’ha explicat que seguint les indicacions de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, el Consell ha decidit aflorar el peatge a l’ombra de la concessionària de la carretera de Manacor. Aquest deute estarà present a la comptabilitat de la institució però no afectarà ja que serà «un deute fictici».