Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca aprova el Pla Director

La Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca aprova el Pla Director

(06/02/2020)

Avui dematí, la Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca ha aprovat el Pla Director del centre, un text que preveu la creació de l’estructura laboral i econòmica necessària per poder desenvolupar el projecte amb èxit en els pròxims anys. Segons la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, que també és presidenta del Consorci, «avui hem fet una passa més per fer del museu l’entitat de referència per a la conservació i la promoció del patrimoni material i la cultura marinera illenca».

El document defineix les línies estratègiques que han de regir l’actuació del Museu en matèria de preservació i divulgació del patrimoni marítim i la cultura marinera, així com de promoció pel respecte pel medi marí per conservar-lo.

Entre els objectius del Museu Marítim de Mallorca, el Pla Director n'especifica, entre d’altres, configurar i consolidar una col·lecció de béns patrimonials; preservar la vivència del medi marí que han tingut i tenen els mallorquins i les mallorquines a partir de les seves memòries, i transmetre-la a les generacions del futur per promoure el respecte al medi a través del coneixement i l’estima de l’entorn marítim de Mallorca. Així mateix, el text preveu fórmules per implicar la societat mallorquina en la missió del Museu i acollir-ne activament la participació en la planificació i en l’execució de les activitats que du a terme.

Aquest Pla Director, elaborat juntament amb l’empresa STOA, pretén posar les bases perquè el Museu Marítim de Mallorca esdevengui l’entitat de referència en matèria de patrimoni marítim, membre actiu i aglutinador dels interessos i de les persones implicades en la preservació i la promoció de la cultura marinera de Mallorca.