Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La IV Marató de Reciclatge Creatiu de Roba bat el rècord de participació

La IV Marató de Reciclatge Creatiu de Roba bat el rècord de participació

(15/03/2019)

La V Marató de Reciclatge Creatiu de Roba ha batut enguany tots el rècords de participació, amb 20 taules ocupades i 31 participants, i s’ha hagut d’obrir una llista d’espera. Ments creatives que faran feina, de les 9 h a les 18 h, a la sala del Centre Flassaders de Palma, perquè les peces de roba provinents de la recollida selectiva, i que fins al moment eren un residu, es transformin de nou en una peça de moda.

 

El director insular de Residus, Joan Lladó, la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Maria Abando, han estat les persones encarregades de donar la benvinguda als participants.

 

Com a novetat i repte principals d’aquesta edició, els participants no poden fer servir ni cremalleres ni velcro per fer els tancaments. A més, tota la roba, aportada per la Fundació Deixalles, és exclusivament roba de llar, com cortines, coixins, tovalloles, etc.

                                   

Per triar els tres dissenys premiats es valorarà la capacitat de reciclatge i reutilització de la roba, així com les tècniques de creació. Les persones guanyadores es donaran a conèixer el proper 20 de març, a les 12 h. El primer premi és de 600 euros; el segon, de 300 euros, i el tercer, una nit en un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca per a sis persones. A més, una selecció de les millors propostes s’exposarà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.

 

La marató té l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils. A més, vol promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, generar un espai creatiu on es pugui dur a terme i contribuir així a disminuir les emissions de CO2 a l’illa.