Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La ITV reobre aquest dimarts amb totes les garanties higièniques i de seguretat

La ITV reobre aquest dimarts amb totes les garanties higièniques i de seguretat

(10/05/2020)

Els conductors que tenien cita assignada a partir de dia 12 de maig no hauran de fer gestions addicionals i els que havien de passar la revisió durant el confinament tindran prioritat a l’hora de demanar una de nova.

Les estacions per a la Inspecció Tècnica de Vehicles de Mallorca (ITV) tornaran a oferir servei a partir d’aquest dimarts seguint amb les indicacions publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) per als territoris que entren a la fase 1 del Pla de transició de l’estat d’alarma decretat per la crisi de la COVID-19.

Les dues estacions de Palma, la d’Inca i la de Manacor reprendran l’activitat dia 12 de maig en l’horari habitual (de 6 a 21h) i respectant les cites atorgades. S’està contactant per mail o sms amb els usuaris que tenien cita concertada a partir d’aquest dimarts per informar-los que continua sent vàlida. 

Pel que fa als conductors que han perdut la cita assignada durant l’estat d’alarma (inclosos els que la tenien pel dilluns 11 de maig) podran tornar a demanar cita a partir de dilluns 18 de maig. Se’ls enviarà un enllaç per mail o sms per poder accedir i tindran prioritat per triar data per passar la inspecció respecte de les noves cites, per tal d’assegurar que passin la inspecció dins de la pròrroga que els pròxims dies determinarà previsiblement només per a aquests casos el Ministeri d’Indústria. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha insistit en “la necessitat d’estendre la pròrroga a la resta d’usuaris”.

A més, els afectats, ha afegit Sevillano, “es podran beneficiar de la reducció del 15% en el preu de la taxa, ja que durant el confinament han entrat en vigor les noves tarifes anunciades pel Consell de Mallorca al mes de febrer i que suposen un 40% de rebaixa respecte de la tarifa que es pagava amb l’anterior concessió”. 

Igualment, des de la institució insular s’ha començat a treballar en el Pla d’inversió per a agilitzar el servei de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Un Pla dotat amb 400.000€ i que forma part del Pla Mallorca Reacciona possat en marxa pel Consell per a la reactivació econòmica i social.

Pel que fa a les mesures de seguretat i higièniques, durant aquest dilluns s’acabaran de condicionar els darrers detalls per poder obrir amb totes les garanties. Es desinfectaran totes les estacions i es disposaran les marques per assegurar les distàncies entre les persones tant en oficines com fora d'aquestes i de la caseta de signatures.

A partir de dimarts, es farà net i es desinfectaran tots els centres de la ITV dues vegades al dia. Els treballadors disposaran de gel desinfectant per al seu ús i també estarà a disposició per als usuaris a l'entrada d'oficines. 

Es controlarà l'aforament i els treballadors d’oficines disposaran de guants i mascaretes i s’han habilitat mampares de protecció en els taulells d'atenció al públic i a la caseta de signatures.

Per incidir encara més en les mesures de prevenció i protecció, el personal d’inspecció no entrarà als vehicles i disposarà també de guants, mampares facials i mascareta FFP2.