Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La gastronomia i el producte local de Mallorca, a Madrid Fusión 2023

La gastronomia i el producte local de Mallorca, a Madrid Fusión 2023

(24/01/2023)

El Consell de Mallorca, juntament amb 16 coexpositors, promociona el producte local i la gastronomia mallorquina a través de diferents show cookings

Mallorca és present un any més amb estand propi a la XXI edició de la fira gastronòmica Madrid Fusión que se celebra a IFEMA (Madrid) del 23 al 25 de gener. L'objectiu de Mallorca a Madrid Fusión és mostrar l'estreta unió entre gastronomia i cultura de l'illa a través de la preparació de diversos plats. 

Durant els tres dies de la fira, la l’illa promocionarà la seva gastronomia i el producte local a través de diferents mostres de cuina en directe (show cookings) i amb la presència de 16 coexpositors i empreses de producte local: Ametlla + de Mallorca, CRDO Oli de Mallorca, DO Binissalem, Flor de Sal d'es Trenc/ Salinas d'es Trenc, IGP Ametlla de Mallorca, Agromallorca S.A.T, Vi de la Terra, IGP Sobrassada, Destil·leries Jordi Perelló, SL, Es Garrover de Mallorca, Pa d’Aquí, Ensaïmada de Mallorca, ASCAIB i Especias Crespí.

Avui l’estand ha comptat amb un grup de premsa convidat a la presentació, amb una demostració que ha anat a càrrec del cuiner José Cortés, president d’ASCAIB. Totes les degustacions van acompanyades d'un maridatge amb vins locals a càrrec de la sommelier Julianna González, quemostrarà i explicarà el millor dels vins de l’illa a les persones assistents. González treballa actualment a l’hotel St Regis Mardavall i en el seu restaurant d’estrella Michelin Es Fum. Va ser nomenada millor sommelier de les Illes Balears per l’Associació de Sommeliers, UAES, l’any 2022.

La directora insular de turisme, Lucía Escribano, ha destacat «la importància del producte gastronòmic en l’oferta turística de Mallorca. De cada vegada la nostra illa està destacant com a destinació per gaudir de la cuina, des de la més tradicional fins a la d’avantguarda, donada l’extensaoferta gastronòmica que hi ha». Escribano ha afegit que «potenciar la gastronomia mallorquina és un important motor de la desestacionalització de la indústria, a més d’una via per donar a conèixer la nostra cultura i tradicions ancestrals a través de les receptes, el producte local i el vi de Mallorca».

Programa de cuina en directe de Mallorca a Madrid Fusión:

Dilluns 23 gener

11:00 Tast de sobrassada de Mallorca de porc negre

12.00 David Méndez (DO Oli): Cocarroi amb escuma de la seva massa oli de Mallorca - Vin negre: SUPERNINS – Bodega: Son Vich de Superna – IGP Vi de la Terra Mallorca

13.00 Rodrigo Vallejo: Musclo tigre de plancton i verdures marines, amb escorces suflades d'ametlla de Mallorca – Vi blanc: Moll 100 % DO Binissalem 

14.00 Enrique Erazo: Cannoli crocanti de garrova farcit de porc negre de Mallorca, coliflor fumada i dàtils – Vi blanc: Premsal Blanc – Bodega: Karretania – IGP Vi de la Terra Mallorca

15.00 Miquel Serra: «Descobrint la garrova», fulles d’isomalt, bombó de garrov de Mallorca, crumble d'ametlla de Mallorca i Flor de Sal de pètals de rosa amb pebre Shechuan.

Vi negre: Blai i bonet – Bodega: Vinyes Son Alegre – IGP Vi de la Terra Mallorca

16.15 Tast de vins de Mallorca. Zones vitívinícoles i varietats locals:

Vi de la Terra Mallorca: IGP Vi de la Terra Mallorca: vi blanc Margalida Llompart Blanco 2020 de Macià Batle  

DO Binissalem: vi negre – 100 % Mantonegro

Dimarts 24 gener

10.30 Berenars amb pa de xeixa, Oli de Mallorca, tomàtiga de Ramallet i oliva de Mallorca

12.00 José Cortés: Coca de blat de xeixa, verdures a la mallorquina, bacallà confitat amb oli de Mallorca, sobrassada de Mallorca i mel, neu d’ametlla de Mallorca i Flor de Sal d’olives negres.

Vi negre: Terrum – Bodega: Can Axartell – IGP Vi de la Terra Mallorca

13.00 Juan Pinel: Balotine de porc negre, escuma de sobrassada de Mallorca, pa de sopes amb tap de cortí i moniato.

Vi negre: Mantonegro 100 % - DO Binissalem

14.00 Rodrigo Vallejo: Canelé de porc negre de Mallorca amb BBQ de ginebre i ginebra de tap de cortí de Mallorca.

Vi negre: Mantonegro 100 % - DO Binissalem

15.00 Marga Brunet: Peix de llotja curat i fumat, amb escabetx de taronges de Mallorca, pols d'oliva negra, escarola i Flor de Sal fumada.

Vi blanc: 3030 – Bodega: Bodegas Ángel – IGP Vi de la Terra Mallorca

Dimecres 25 gener

10.30 Berenars amb ensaïmada de Mallorca.

12.00 Miquel Serra:  Fideus bruts, amb sobrassada de porc negre de Mallorca, verdures de temporada, tomàtiga de ramellet de Mallorca i oli de Mallorca.

Vi negre: Mantonegro 100% - DO Binissalem.

13:00 Marga Brunet: Llom amb col, galta de porc, sobrassada de Mallorca, orelluts i demi-glacé

Vi negre: Mantonegro 100 % - DO Binissalem

14.00 Enrique Erazo: Bullit de peix, cruixent d'arròs a banda, llampuga marinada, gamba de Mallorca i allioli torrat.

Vi negre: Som Negre-  bodega: Vins Galmés i Ribot – IGP Vi de la Terra Mallorca