Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Fundació Mallorca Literària adapta la seva programació per a poder seguir oferint activitats culturals

La Fundació Mallorca Literària adapta la seva programació per a poder seguir oferint activitats culturals

(20/03/2020)

S’utilitzaran els perfils de diferents xarxes socials per realitzar clubs de lectura i les sessions de "Converses entre llibres"

La Fundació Mallorca Literària ha adaptat la programació d'activitats prevista per a les pròximes setmanes al tancament d’espais culturals per a evitar la propagació del Covid-19 i manté les sessions del cicle "Converses entre llibres", que s’inaugurarà avui divendres a les 18.00 hores a través de Youtube amb una sessió titulada “La realitat supera la (ciència) ficció”, conversa amb Luis Montero. Així mateix, la fundació i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ompliran les xarxes de versos amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora cada 21 de març.

 

Converses entre llibres

 

El cicle Converses entre llibres convoca els lectors al plaer compartit i multiplicat de llegir i comentar alguns títols que formen part de la millor literatura universal, clàssica i contemporània. El format són sessions de tertúlia i diàleg entre els participants amb un únic requeriment previ: dur la lectura feta de casa.

La sessió inaugural se centrarà en el llibre "Dejad que las máquinas vengan a mi. Una antropología del futuro", de Luis Montero, que és filòsof, creatiu publicitari i consultor estratègic. L'any 2019 va publicar aquest assaig que posa en què aborda la humanitat en relació amb les seves projeccions en màquines i ciència-ficció. La seva conversa es va programar com a sessió inaugural de tot un cicle de lectures dedicades a obres que reflexionen sobre l'impacte de la tecnologia en la humanitat, des de clàssics de la ciència-ficció i distopies fins a aportacions més recents al gènere. 

Les circumstàncies actuals obliguen a enfocar la primera xerrada des d'un nou prisma, que tingui en compte el present d'una humanitat confinada i sotmesa a la major de les incerteses mentre està sotmesa al bombardeig de la sobreinformació, aïllada del contacte i els afectes interpersonals i alhora connectada a través de les màquines.

La sessió es realitza per streaming al canal de Youtube de la Fundació Mallorca Literària i serà conduïda per Sion Moyà, filòsof. L'audiència podrà intervenir durant la conversa a través dels seus perfils de youtube, a través del canal de xat.

A més, durant el cicle es comentaran obres de Ray Bradbury en l’any del seu centenari, i també es recuperaran l’Andrea Victrix de Llorenç Villalonga, novel·la futurista ambientada en una Palma distòpica no tan allunyada de l’actual. La literatura contemporània serà en clau femenina: amb Teresa Colom, Carme Torras, Jeannete Wintersson i l’aclamada Kentukis, de l’escriptora argentina Samanta Schweblin.

 

Dia Mundial de la Poesia

 

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i la Fundació Mallorca Literària animen a tothom a fer #poesiaacasa i omplir les xarxes de recitals de poemes. Així, els responsables de diferents departaments i personal de la Fundació compartiran a les xarxes vídeos recitant poesia amb les etiquetes #poesiaacasa i #culturaacasa. Així mateix, s’anima a tothom a unir-se a la iniciativa i per aquest motiu, la Fundació recorda que a Poeteca.cat es pot trobar una selecció de poemes.

Així mateix, la Fundació Mallorca Literària llençarà gràfic específic, elaborat en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, de Maria Antònia Salvà i Josep Carner, ja que estam immersos en anys dedicats a les seves figures.

A més, s’adapta la conversa amb Antònia Vicens prevista per aquest dissabte 21 de març en el marc del cicle D’On venen els versos per aquest dissabte i es compartirà una entrevista amb l’autora enregistrada fa uns mesos on es parla de lectura, d’escriptura, de com es gesten els seus llibres.


 

Podeu veure el programa complet de Converses entre llibres aquí

 

Podeu veure el programa complet del Dia Mundial de la Poesia aquí