Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Fundació Mallorca Turisme tendrà un pressupost de 800.000 euros

La Fundació Mallorca Turisme tendrà un pressupost de 800.000 euros

(24/11/2016)

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat el Pla de gestió i el pressupost per al 2017 que ascendeix als 800.000 euros, uns comptes que es dupliquen respecte de l’any passat.

La Fundació Mallorca Turisme gestionarà 800.000 euros de pressupost per a l’any 2017. Aquest augment en 400.000 euros, suposa un 100 % més que l’any passat. L’aportació del Consell és de 372.500 euros i també comptarà amb una aportació de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) de 327.500 euros. Els 100.000 euros restants provenen del romanent de tresoreria calculat de l’any 2016.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha recordat que la Fundació «és l’instrument que té el Consell per treballar el turisme. La institució està preparada per rebre les competències en promoció turística durant el 2017. El més important és completar el traspàs i no fer una batalla pels pressuposts amb què arribaran, tot i que és evident que s’hauran de traspassar amb una aportació econòmica. El Consell de Mallorca no s’ha de tornar a quedar enrere i volem que les competències arribin de manera immediata».

La tasca de la Fundació Mallorca Turisme se centrarà en promocionar l’illa, generant productes que «ens permetin llevar pressió a la temporada alta», segons Bonet. «Treballam amb tres línies per potenciar un turisme més sostenible i respectuós amb el nostre entorn. Les tres línies són el turisme de natura i de paisatge, el turisme cultural i gastronòmic i el turisme esportiu».

També es reactiva la Mallorca Film Comission. Aquest òrgan, que depèn de la Fundació, vol «fomentar Mallorca com a plató cinematogràfic i, a la vegada, donar suport al sector audiovisual de la nostra terra». En aquest sentit, es destinaran 100.000 euros per potenciar les produccions audiovisuals de Mallorca.

Durant el 2017, la Fundació traurà a concurs dos contractes de 100.000 euros cada un. El primer serà per a publicitat amb la intenció de promocionar Mallorca en publicacions nacionals i internacionals. El segon, per a serveis d’agència de viatges. A més, el Consell seguirà present a les fires internacionals més destacades com FITUR (Madrid), ITB (Berlín) i la World Travel Market (Londres).

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme s’ha reunit avui al Consell de Mallorca. La sessió ha estat presidida pel president, Miquel Ensenyat, i hi han participat el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet; el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font; la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, i la directora insular d’Hisenda i Pressupost, Cristina Ballester. També hi han assistit representants del sector privat, de la Federació Hotelera de Mallorca, de Foment de Turisme i de la Cambra de Comerç.