Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Fundació “la Caixa” i CaixaBank renoven el suport a les rutes de llegenda de la Fundació Mallorca Literària

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank renoven el suport a les rutes de llegenda de la Fundació Mallorca Literària

(25/05/2021)

  • El projecte té com a objectiu oferir a persones en risc de vulnerabilitat una opció d’oci cultural saludable a l’aire lliure.
  • L’èxit d’acollida de la passada edició ha fet que la proposta es consolidi i s’ampliï amb 9 sortides més que beneficiaran més de 300 persones. 

 

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i Caixabank han renovat la col•laboració que fa possible oferir “’L’illa dels Tresors: rutes de llegenda per a tots” de la Fundació Mallorca Literària als infants, joves i famílies en risc de vulnerabilitat social, gràcies a una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”. 

Així, es facilita una opció d’oci saludable amb un component de treball en els valors ambientals i culturals del nostre territori. Alhora, es dona la possibilitat que les entitats socials que treballen amb col•lectius de persones socialment vulnerables puguin potenciar una activitat d’oci saludable a l’aire lliure per als seus beneficiaris. D’aquesta manera s’oferirà a les entitats el suport en l’organització, el transport, la ruta guiada a l’aire lliure i el berenar saludable per tal que puguin gaudir de manera normalitzada d’un dia d’excursió i aventura vehiculat a través de les llegendes i secrets del territori.

La iniciativa es va iniciar el novembre de 2020 amb tres proves pilot els dissabtes al matí al Puig de Randa i, a causa de l’excel•lent acollida, aquest 2021 la proposta s’amplia a 9 entitats socials que treballen amb diferents col•lectius (4 entitats prestadores del programa CaixaProinfància, 3 entitats dedicades a persones que conviuen amb problemes de salut mental i 2 serveis d’entitats que acompanyen a l’emancipació de joves amb vulnerabilitat). D’aquesta manera, més de 300 persones gaudiran de rutes a diferents indrets de l’illa com Esporles, s’Estalella o Valldemossa, entre d’altres.
 
Les entitats que ja han realitzat d’aquesta experiència cultural en contacte amb la natura han destacat el gaudi dels seus usuaris en poder compartir una sortida en cap de setmana que referma els seus vincles i potencia la integració de les persones amb el territori.
Aquest 2021, gaudiran de les rutes CaixaProinfància i Servei d’Emacipació de Fundació Natzaret, Fundació Aldaba, Amiticia, Jovent, Naüm Son Roca, Probens Inca, Gira-sol, Es Garrover i Estel de Llevant.

 

“L’illa dels Tresors: rutes de llegenda per a tots”

El programa “L’illa dels Tresors: rutes de llegenda per a tots”, en col•laboració amb la Fundació Mallorca Literària, fa palès la importància de la solidaritat i col•laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat i garantir l’accés a tot tipus de propostes que contribueixin a la formació personal, com en aquest cas, projectes que vinculen territori amb patrimoni literari i oral. 

Amb aquest programa la Fundació Mallorca Literària fa extensiva la proposta de rutes guiades vinculades als projectes “Illa dels Tresors” i “WoW Mallorca” que coordina per tal d’oferir itineraris i altres activitats que lliguen paisatge, literatura i patrimoni oral.

“L’illa dels Tresors: rutes de llegenda per a tots” és una oportunitat per redescobrir el territori i omplir-lo de significat amb tot un seguit d’itineraris propers a Palma, seu on estan localitzades la majoria d’entitats adherents, atès que no cal anar gaire enfora per descobrir la màgia i els secrets de l’illa. Amb això, es preveu recórrer punts determinats de la serra de Tramuntana a les rutes “Esporles: vila de paper, vall de llegendes” o “L’arxiduc i la pagesa: el bosc de Trinitat de Valldemossa” i també explorar entorns propers amb els itineraris “Els secrets del bosc de Bellver” o “La vall del silenci a la Vileta”. Una proposta total de nou rutes preparades amb cura i guiades amb passió per part dels guies Joan Carles Palos i Tomàs Vibot, especialitzats en la matèria i amb llarga experiència en aquest àmbit.