Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La coproducció del Principal 'Zona inundable' s’estrena al Teatre Nacional de Catalunya

La coproducció del Principal 'Zona inundable' s’estrena al Teatre Nacional de Catalunya

(06/10/2022)

L’obra de la mallorquina Marta Barceló obre un nou circuit de col·laboració entre el Principal de Palma i el TNC

Zona inundable s’ha estrenat avui horabaixa a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya amb l'aforament complet. Han assistit a la funció la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà.

L'obra de la mallorquina Marta Barceló és una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya amb el Teatre Principal de Palma. Sota la direcció de Marta Gil, compta amb mig repartiment català i mig repartiment mallorquí: Isabelle Bres, Marc Garcia Coté, Marc Joy, Pepa López, Vanessa Segura i Àlvar Triay.

L'espectacle es representarà al Teatre Nacional de Catalunya fins al 6 de novembre. A continuació, farà una gira per Mallorca. El pròxim 28 de desembre arribarà a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma, el 30 de desembre es podrà veure a l'Auditòrium Sa Màniga i la darrera cita programada a l’illa serà el 8 de gener al Teatre d'Artà.

Zona inundable està basada en els tràgics fets ocorreguts l’octubre de 2018 al llevant de Mallorca, quan les pluges torrencials causaren una catàstrofe especialment al poble de Sant Llorenç des Cardassar. A més, es mou entre dues idees que expliquen l’obra: per una part, la pèrdua de la memòria col·lectiva que es personalitza a través de la inundació dels arxius de Sant Llorenç, i, de l’altre, la supèrbia de l’ésser humà enfront de la natura.

Aquesta coproducció obre un circuit de col·laboracions entre el Teatre Principal de Palma i el Teatre Nacional de Catalunya. Carme Portaceli, directora del TNC, i Josep R. Cerdà, director del Principal, han manifestat la seva voluntat de crear sinergies entre els territoris de parla catalana. De fet, aquesta és la primera coproducció entre els dos teatres des de l’any 2009.