Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La consellera Ribot arranca en Santa Maria i Marratxí una ronda de visites als municipis de Mallorca

La consellera Ribot arranca en Santa Maria i Marratxí una ronda de visites als municipis de Mallorca

(10/01/2020)

Assessorar els ajuntaments en recollida selectiva i prevenció de residus i donar a conèixer la llei de camins són alguns dels objectius prioritaris

La titular del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del CIM, Aurora Ribot, ha iniciat avui una ronda de visites a poblacions de l'illa de Mallorca per coordinar la col·laboració de la institució insular amb els diferents municipis en matèria de recollida selectiva i prevenció de residus, entre altres objectius mediambientals. "Els ajuntaments son peça fonamental en l'estratègia del nostre departament; de fet, són els que fan arribar millor els missatges d'educació ambiental i conscienciació als seus habitants", ha destacat Ribot.

Santa Maria del Camí ha sigut el primer municipi inclòs en aquesta ronda. El batle d'aquesta població, Nicolau Canyelles, ha ressaltat les bones estadístiques d'aquesta localitat en recollida selectiva de residus i ha insistit en el fet que "l'educació mediambiental de la població i els diversos incentius en reutilització i recollida" expliquen els bons resultats de Santa Maria del Camí en matèria de sostenibilitat.

Aurora Ribot ha estat acompanyada per la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado. Manchado ha recordat que la institució insular explicarà als municipis els diferents continguts de la llei de Camins en unes jornades que se celebraran d'aquí a poc temps. Completar el catàleg de camins serà una altra prioritat al llarg d'aquesta legislatura.

Marratxí ha sigut la segona parada en aquesta jornada de visites municipals. Els 25 nuclis de població inclosos en aquesta demarcació municipal "compliquen molt" les tasques de recollida selectiva en aquesta població, ha assegurat el seu batle, Miquel Cabot, qui ha apostat per un "canvi profund" amb un nou contracte de recollida.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha comunicat a la consellera Ribot que en tres anys tenen previst implantar el sistema de recollida porta a porta en sis fases diferenciades. Igualment, ha informat de la posada en marxa d'un programa de compostatge familiar. En aquesta població de quasi 40.000 residents els abocaments incontrolats de residus voluminosos al carrer és un dels problemes centrals, "i necessitarà una solució global, perquè afecta gairebé tots els municipis de l'illa", ha destacat la titular de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Ribot ha recordat que el CIM comptarà amb dos tècnics mediambientals que assessoraran els ajuntaments en diversos àmbits. La consellera i vicepresidenta segona del CIM continuarà amb la seva agenda de visites durant les pròximes setmanes.