Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La consellera Margalida Puigserver inaugura les V Jornades sobre Envelliment Actiu

La consellera Margalida Puigserver inaugura les V Jornades sobre Envelliment Actiu

(03/10/2016)

La presidenta de l'IMAS ha recalcat la necessitat de cuidar l'entorn de la gent gran amb motiu d'aquesta iniciativa organitzada amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha inaugurat avui la V Jornada sobre Envelliment Actiu, organitzada per l'IMAS en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma i el Centre Balears Europa amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors, que es commemora dia 1 d'octubre.

 

El tema escollit en l'edició d'enguany ha estat “Envelliment actiu i valors ètics des de la perspectiva de la bioètica i el dret”. Precisament, la consellera Margalida Puigserver ha recalcat en la seva presentació la necessitat de continuar fomentant polítiques que mantenguin actives a les persones majors, tal i com ja fa l'IMAS des de la seva àrea de dependència a través dels tallers de memòria que organitza als diferents municipis o els tradicionals cursos que duu a terme als seus centres de persones majors, entre d'altres.

 

Puigserver també ha recalcat, des del punt de vista de la bioètica, la importància de “cuidar al cuidador, perquè si aquest no està bé, no pot transmetre a la persona major l'optimisme i l'entusiasme que aquesta necessita, així com l'entorn en el que es mou la persona major per tal de garantir el seu benestar i la seva qualitat de vida”. En aquest sentit, la consellera ha insistit en el lema escollit enguany per la ONU fa un especial incís en la importància d'assegurar la igualtat en l'envelliment de totes les persones.

 

La ponència principal de la jornada és titula “Una bioètica activa davant l’envelliment”, ha estat impartida per Ignasi Coll Rolduà, Geriatre i membre de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona. Igualment, durant la trobada s'han dut a terme dues taules rodones, una amb el títol “Bioètica i dret: perspectives a Mallorca” i la segona sobre una iniciativa impulsada precisament des de l'IMAS, “Donar veu a les persones majors. Projecte de l’Observatori de Majors de Mallorca.”

 

A l'acte d'inauguració de la jornada també hi han assistit la directora del Centre Balears Europa, Marta Neus López, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, i la directora insular d'Atenció a la Dependència, Regina Moll.