Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null La consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, presenta el projecte «Smart Mallorca» a FITUR

La consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, presenta el projecte «Smart Mallorca» a FITUR

(25/01/2019)

La consellera ha exposat la iniciativa amb el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom, a l’estand que la institució té a la fira madrilenya.

La consellera de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, i el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom, han exposat aquest dijous a les persones assistents a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid, un referent a tot el món, les actuacions del projecte «Smart Mallorca», que es divideixen en sis àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, govern obert i resiliència. 

El projecte «Smart Mallorca», presentat pel Consell de Mallorca mitjançant aquest Departament, va ser seleccionat el 2016 com a beneficiari de la I Convocatòria d’Illes Intel·ligents del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Té un pressupost de 8.876.247,07 euros, que aportarà el Ministeri al 100 % mitjançant l’entitat pública Red.es.

L’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat de vida dels habitants de l’illa, dinamitzar el turisme —per oferir una experiència més gratificant a les persones visitants i ampliar l’impacte en l’economia mallorquina— i donar suport a les corporacions locals que, per la seva dimensió, no puguin arribar a proveir-se de les eines necessàries per prendre impuls com a actiu de l’illa.

La consellera Palomino ha destacat que «els objectius del projecte són la millora dels serveis, la dinamització de l’economia en l’àmbit tecnològic, la desestacionalització i la creació de llocs de feina per millorar la qualitat de vida de les persones residents a l’illa». 

El director insular, per part seva, ha explicat quines són les actuacions que integren el projecte com, per exemple, les aturades de bus intel·ligents, els panells interactius amb informació turística o el sistema de comptatge de visites a fars i jaciments històrics, entre d’altres.