Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La concessionària del Consell de Mallorca TIRME rep el certificat d'AENOR per la seva estratègia d'economia circular

La concessionària del Consell de Mallorca TIRME rep el certificat d'AENOR per la seva estratègia d'economia circular

(04/06/2021)

TIRME es converteix en la primera empresa de residus d’Espanya que certifica la seva gestió en els principis de l’economia circular

L'auditoria d’AENOR ha certificat que TIRME, empresa concessionària de el Consell de Mallorca i encarregada de el servei públic de tractament de residus urbans de Mallorca, és la primera empresa del seu sector a Espanya que certifica la seva gestió al voltant dels principis de l'economia circular, i la tercera en el total nacional.

L'economia circular té com a objectiu que el valor dels productes i els materials es mantingui en l'economia durant el major temps possible. Es tracta d'implementar una nova economia, no lineal, basada en el principi de tancar el cicle de vida dels productes, els serveis, els residus, els materials, l'aigua i l'energia. D'aquí la importància cabdal del  sector de residus en aquest sistema basat en la sostenibilitat econòmica, ambiental i social.

Aquest enfocament nou ha fet que TIRME valoritzi tots els residus que gestiona, que elimini l'abocament de residus en abocador, que contribueixi a produir energia renovable i que afavoreixi la disminució del consum de recursos naturals. Així, el model de gestió integral de residus implantat a Mallorca ha permès assolir l'objectiu estratègic de residu zero que promulga la filosofia de l'economia circular.

Tot aquest esforç ha permès a TIRME posicionar-se, al costat de el Consell de Mallorca, com a referent en matèria d'economia circular a les Balears impulsant projectes innovadors a través de grans aliances amb sectors estratègics de el teixit empresarial.

Durant l'acte de lliurament de la certificació, Rafael Guinea ha destacat que TIRME fa anys que treballa amb l'economia circular i que aquesta certificació ajudarà a mesurar com ho feim i a seguir millorant de forma contínua. Soledad Seisdedos, directora d'AENOR a les Illes Balears, ha recordat l'objectiu que cerca la nova certificació i ha agraït el compromís de TIRME amb la qualitat i l'esforç en favor de l'entorn durant tants anys.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha agraït a AENOR que hagi desenvolupat una nova referència de certificació en gestió de l’economia circular i felicitat TIRME per haver obtingut una certificació que «reconeix la seva estratègia perquè el valor dels recursos es mantengui a l’economia durant el màxim de temps possible, que redueixi al mínim la generació de residus i aprofiti els que no es poden evitar».

«El futur de Mallorca és sostenible i per això al Consell hem elaborat el Pla Mallorca Circular, que pretén mobilitzar 800 milions d’euros del fons europeus de recuperació a través de 24 projectes en el qual volem implicar tota la societat, per avançar cap a una illa més verda, digital, cohesionada i resilient», ha conclòs.

Per part seva, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha destacat la importància d’aquest certificat i ha explicat que «amb emergència climàtica és més important que mai “tancar el cercle” i per això continuarem sumant esforços per posar en marxa un pla estratègic pel tancament del cercle de la matèria orgànica a Mallorca». «Volem que el projecte de construcció de cinc noves plantes de compostatge sigui l’inici de la Mallorca sostenible del demà», ha afegit.

Vídeos

tirme Aenor