Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió Filatèlica de l'Estat aprova dedicar un segell al Cant de la Sibil·la dintre de la sèrie 'Patrimoni Immaterial de la Humanitat'

La Comissió Filatèlica de l'Estat aprova dedicar un segell al Cant de la Sibil·la dintre de la sèrie 'Patrimoni Immaterial de la Humanitat'

(01/07/2015)

L'emissió serà efectiva a partir de 2016 i contribuirà a reconèixer encara més la singularitat històrica i cultural d'aquesta peça musical lligada a les celebracions nadalenques

La Comissió Filatèlica de l'Estat ha comunicat al Consell de Mallorca que, en la seva reunió del passat 26 de maig, va aprovar, a instàncies de Correus, emetre un segell dedicat al Cant de la Sibil·la, dintre de la sèrie 'Patrimoni Immaterial de la Humanitat'. L'emissió es farà efectiva a partir de l'any 2016.

L'esmentada Comissió està formada per representants de diferents àmbits socials i de l'Administració, i la seva tasca consisteix a confeccionar el programa d'emissions de segells a partir de les peticions que va rebent per part de les institucions i entitats, tractant sempre de mantenir el necessari equilibri entre aquestes sol·licituds, els criteris dels col·leccionistes i la commemoració dels esdeveniments que es celebren anualment.

En el cas del Cant de la Sibil·la, la Comissió Filatèlica de l'Estat ha valorat la seva condició de peça de singular rellevància històrica i cultural, profundament lligada a les tradicions nadalenques de Mallorca. Com bé és sabut, el Cant de la Sibil·la és un poema sobre el Judici Final que reprodueix les profecies de la sibil·la d'Eritrea. A la nostra illa existeix el costum d'interpretar aquesta peça, a determinades parròquies i esglésies de Mallorca, coincidint amb l'ofici religiós del vespre de Nadal.

La identificació del poble de Mallorca amb el Cant de la Sibil·la va motivar que el 13 de desembre de 2004 el Consell aprovàs la seva declaració com a Bé d'Interès Cultural. Posteriorment, el 16 de novembre de 2010, la UNESCO li va atorgar la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca en funcions, Joan Rotger, ha enviat una carta d'agraïment al subdirector de Filatèlia, Modesto Fraguas, en nom de la institució insular, on ha expressat la satisfacció per aquest nou reconeixement que rep el Cant de la Sibil·la.