Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Comissió de Seguretat Viària analitza el Pla de vies ciclistes per a l’illa de Mallorca

La Comissió de Seguretat Viària analitza el Pla de vies ciclistes per a l’illa de Mallorca

(27/04/2017)

Aquest Pla que està elaborant el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca marcarà les vies més recomanables perquè hi transitin ciclistes amb la major seguretat possible. Permetrà també afinar les obres de millora a realitzar en la xarxa viària. Durant la Comissió també s’ha donat compte del calendari d’activitats en educació viària que desenvolupa la Direcció Insular d’Esports.

La Comissió de Seguretat Viària del Ciclista s’ha reunit aquest migdia en una trobada en la qual han participat representants del Consell de Mallorca, encapçalats pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido. També han assistit responsables de l’Agència Balear de Turisme (ATB), de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), la Felib, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i de la Direcció General de Trànsit (DGT), entre d'altres. 

 

Una trobada durant la qual s'ha presentat el Pla de vies ciclistes per a l'illa de Mallorca que, en paraules del vicepresident primer, Francesc Miralles, "cerca unificar els perfils de les carreteres i classificar-les com a vies preferents, aptes o no aptes segons les seves condicions per practicar el cicloturisme. Una eina a desenvolupar i que millorarà des d'un punt de vista turístic la percepció d'aquest recurs, però que també anirà a favor d'incrementar la seguretat i la informació que donam als usuaris d'aquestes carreteres". Un Pla que ha iniciat ara la seva tramitació i que "ordena i classifica les carreteres en funció del seu estat de conservació, de la intensitat de trànsit de vehicles pesants,...Del que es tracta és de donar informació i més recursos a aquells que practiquen aquest esport perquè ho puguin fer en les màximes condicions de seguretat".

 

A la Comissió també s'ha abordat el reglament que ha de permetre regular les proves esportives, amb la finalitat d'ordenar totes les proves esportives que se celebren a les nostres carreteres, prioritzant la seguretat i minimitzant les molèsties que poden ocasionar als ciutadans. I s'han analitzat les obres que s’han executat des del Consell de Mallorca en els darrers mesos per millorar, en alguns casos, l’asfalt i, en altres, ampliar els vorals a 1,80 metres. Concretament, les millores s’han duit a terme a les carreteres Pollença-Port de Pollença, accès a Cala Sant Vicenç, Palma-Puigpunyent, el coll d’en Claret (Esporles-Valldemossa), la ronda d’Alcúdia i la carretera d’Es Murterar.

 

També s’ha donat compte des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del calendari d’educació viària a les escoles per aquest curs 2016-17 dins el programa Suma’t, que desenvolupa la Direcció Insular d’Esports conjuntament amb ajuntaments, policia local i centres educatius.