Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La cuina de Mallorca, a la XXIV edició de San Sebastian Gastronomika

La cuina de Mallorca, a la XXIV edició de San Sebastian Gastronomika

(05/10/2022)

És un dels congressos internacionals del sector culinari més destacats en l’àmbit mundial

Els millors cuiners del món s’han congregat aquests dies a la XXIV edició de San Sebastian Gastronomika, del 2 al 5 d’octubre. És un dels congressos internacionals del sector culinari més destacats en què participa la cuina mallorquina. Encapçala la delegació de l’illa la directora insular de Promoció Turística del Consell de Mallorca, Lucía Escribano.

El Kursaal és la seu d’aquesta trobada del més alt nivell, en la qual participen el producte i la tradició culinària de Mallorca amb un programa complet de degustació. Tot, a càrrec de xefs de l’Associació de cuiners de Balears (ASCAIB) com José Cortés, president d’ASCAIB; Cati Pons, Miquel Gelabert, Matias Provvidenti i Ricardo Rossi.

Hi participen també com a col·laboradors Ametlla+ de Mallorca, IGP Ametlla de Mallorca, 3 Caires, Destil·leries Jordi Perelló, Flor de Sal, DO Binissalem Mallorca, Vi de la Terra, DO Oli Mallorca, Consell Regulador IGP Ensaïmada de Mallorca, Agromallorca, DO Protegida Oliva de Mallorca, Pa d’Aquí forn i tradició, Quely i Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca.

Els assistents que participen en els tasts de cuina mallorquina gaudeixen d’elaboracions amb productes tradicionals i bàsics de la dieta de l’illa com ara tomàtiga de ramellet, figues, garroves, porcella negra, llampuga, sípia i gambes… entre d’altres.

El lema de la XXIV edició de San Sebastian Gastronomika és United Kulinary i té per objectiu impulsar la capacitat que té la gastronomia d’unir cultures. Enguany la protagonista especial és la gastronomia del Regne Unit.