Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Casa Llorenç Villalonga estrena “Converses entre llibres”, tertúlies lectores a Palma i Binissalem

La Casa Llorenç Villalonga estrena “Converses entre llibres”, tertúlies lectores a Palma i Binissalem

(04/10/2016)

La sessió inaugural d’aquest cicle serà a càrrec de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol, el proper dilluns dia 10 d’octubre a les 19.30h al Centre Cultural la Misericòrdia.

La Casa Llorenç Villalonga de Binissalem posa en marxa un nou cicle de tertúlies literàries que tindran lloc des d’ara i fins el proper mes de juny a diferents indrets de Binissalem i Palma, incloent diverses sessions a tres llibreries de Palma: Drac Màgic, Ratacorner i Embat llibres.

 

El cicle duu per títol "Converses entre llibres", i és coordinat per l’especialista Jesus Revelles. La sessió inaugural anirà a càrrec de l’escriptor i antropòleg Albert Sánchez Piñol, que oferirà la xerrada “De l’antropologia a la literatura”, el proper dilluns 10 d’octubre, a les 19.30h al CC La Misericòrdia, de Palma.

 

"Converses entre llibres" convoca els lectors al plaer compartit i multiplicat de llegir i comentar alguns títols que són clàssics de la literatura universal, a través de sessions de tertúlia i diàleg entre els participants amb un únic requeriment previ: dur la lectura feta de casa. En aquesta primera edició del cicle, les sessions van dedicades a autors i títols ben canònics: des de les obres de Shakespeare i Txèhov, de Carson McCullers a J.M.Coetzee i els clàssics de la narrativa catalana, entre d'altres. Les lectures programades ens permeten viatjar arreu de la tradició literària occidental, tot descobrint les claus d’aquests textos i rastrejar-ne el seu influx en les narratives contemporànies.

 

Les sessions són dirigides per l’especialista Jesús Revelles i comptaran amb convidats de luxe, a través dels quals podrem aproximar-nos de primera mà a les ‘lectures germinades’ que cadascun d’aquests textos han propiciat: les versions cinematogràfiques d’Agustí Villaronga, la narrativa fantàstica d’Albert Sánchez Piñol, els muntatges escènics de Pep Tosar, entre d’altres. El programa inclou diverses sessions que ens permetran descobrir el pòsit literari inherent a tot acte de creació contemporani, com la relectura de Shakepeare a la llum de la seva influència en les ficcions contemporànies -a càrrec dels especialstes Jordi Balló i Xavier Pérez-, o el repàs d'algunes rondalles mallorquines com a expressions de motius universals que es perpetuen en les narratives d'avui, a càrrec de Jaume Guiscafrè.

 

Aquestes trobades literàries estan concebudes com a espais de tertúlia i intercanvi d'impressions. Es potenciarà la participació activa dels assistents. Per a cada sessió es proposa una o dues lectures, que centraran la conversa. Els assistents rebran un dossier de lectura que els permetrà complementar els seus coneixements sobre el títol comentat. La participació en les sessions és lliure, si bé està subjecta a la inscripció prèvia. La reserva de plaça garanteix la qualitat de l'experiència i la disponibilitat de materials complementaris per a tots els assistents.

Més informació i inscripcions a info@fundaciocasamuseu.cat