Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Oficina d'Informació al Major resol 13 consultes en el seu primer mes de funcionament

L'Oficina d'Informació al Major resol 13 consultes en el seu primer mes de funcionament

(16/07/2018)

L'IMAS posa en marxa un nou servei d'orientació, assessorament i informació a les persones grans

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha posat en marxa un nou servei d'orientació, assessorament i informació per a les persones grans, que en el seu primer mes de funcionament ha donat resposta a 13 consultes. Es tracta de l'Oficina d'Informació al Major, que té com a principal objectiu facilitar informació sobre els serveis i recursos existents a Mallorca per a les persones grans i assessorar, mitjançant professionals especialitzats, les demandes que puguin sorgir a les persones usuàries.

D'aquesta manera «es posa a l'abast dels nostres majors una eina perquè en un sol lloc puguin resoldre els seus dubtes, tràmits i tenir accés a la informació», explica la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver.

Aquest nou servei respon a una proposta de l'Observatori de les Persones Majors de Mallorca i s'adreça a persones majors de 65 anys que resideixin a l'Illa. L'Oficina d'Informació té com a objectius possibilitar que les persones majors adquireixin un major coneixement dels seus drets, per tal que els puguin exercir de forma autònoma i independent, facilitar informació sobre les activitats i recursos adreçats a les persones grans de Mallorca i oferir-los suport i assessorament.

En aquest sentit, els serveis que s'ofereixen es poden dividir en tres grans apartats, d'una banda informació sobre els recursos d'assistència jurídica en qüestions quotidianes com per exemple testaments, incapacitacions, tuteles, prestacions socials, orientació en temes d'habitatge i lloguer o informació sobre els drets de les persones jubilades, etc.

D'altra banda, s'ofereixen també serveis relacionats amb temes socials, com ara ajuts econòmics, informació sobre la Llei de Dependència, orientació en situacions de risc psicosocials o serveis d'atenció domiciliària, entre d'altres.

Finalment, des del servei, també es posa a l'abast dels usuaris informació i orientació sobre serveis, activitats i recursos per promoure l'envelliment actiu, amb la intenció d'optimitzar les oportunitats de participació i el benestar físic, social i mental de les persones grans.

Aquesta Oficina d'Informació funciona principalment a través del seu telèfon d'atenció, el 971 295 972 o del correu electrònic imformaciopersonesgrans@imas.conselldemalllorca.net. Així mateix, els interessats poden rebre atenció presencial, mitjançat cita, prèvia a la Llar d'Ancians de Palma.