Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’oferta de productes i serveis als refugis s’actualitza per adaptar-se a la demanda actual

L’oferta de productes i serveis als refugis s’actualitza per adaptar-se a la demanda actual

(13/10/2016)

Entre les principals novetats destaca que els usuaris disposaran de taquilles i que els senderistes que no s’allotgin al refugi podran fer ús de les dutxes

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui, de manera inicial, la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics pels refugis per tal d’adaptar-la a la realitat actual, ja que no es revisa des del 2008 i tant els productes i serveis que s’ofereixen com els preus estan desfasats. D’aquesta manera, es vol minvar els efectes del dèficit dels refugis que el 2015 va ser de quasi 450.000 mil euros.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha destacat que “amb aquesta modificació es pretén optimitzar els recursos i dur a terme una millor gestió dels refugis”.

Per una banda, i per tal d’incrementar els ingressos, s’adaptarà el llistat de productes i serveis a allò que es demanda i s’eliminaran allò no demandats. Dues de les novetats més importants, i que han estat una demanda històrica, és permetre que els senderistes que no pernoctin als refugis puguin gaudir del servei de dutxes i que els usuaris dels refugis puguin disposar de taquilles per guardar les seves  enceres personals. Pel que fa a productes, s’introdueix la canya de cervesa per la seva gran demanda però també perquè suposa no genera residu, al contrari de la que se serveix amb llauna. D’aquesta manera, se segueix amb la línia del Departament de Medi Ambient de fomentar la reducció de residus.

En segon lloc, la modificació de l’ordenança permet unificar conceptes per tal optimitzar recursos i facilitar la feina als refugis disminuint els estocs i simplificant les referències de productes. Per exemple, ja no es podrà adquirir només el feix de llenya, sinó que en el mateix preu també s’inclourà l’ús de la torradora.

Per altra banda, s’adaptaran els preus als costos actuals, sempre considerant el caràcter de servei públic amb una funció social de primer ordre i mantenint les bonificacions actuals a determinats col·lectius. S’incrementaran de manera moderada els serveis bàsics com la manutenció o l’allotjament, mentre que es pujaran especialment productes prescindibles com les begudes alcohòliques. En aquest sentit, el preu d’allotjament per persona passa de 10 euros a 12,73 euros, mentre que la copa de brandi pujarà de 2 euros a 3,18 euros.

D’aquesta manera, augmentant els ingressos i si es segueix amb la tendència actual d’increment de l’ocupació, es pretén minvar el dèficit anual que suposen pel Consell els refugis, sense oblidar el seu caràcter públic i social.